Drukte tijdens een eerdere kroegentocht.
Drukte tijdens een eerdere kroegentocht. Foto:

Start Leidse Blues & Jazzweek

woensdag 23 januari 2019 20:00

Voor de 39e keer vindt in januari de Leidse Blues & Jazzweek plaats. Dit jaar van 21 tot en met 27 januari.

De laatste jaren wordt het evenement georganiseerd door Colin van Gestel-Messiaen, uitbater van Jazz- en Wijncafé De Twee Spieghels, die daarmee het gedachtengoed en de creativiteit van Dick Wansink (ooit grondlegger van het fameuze jazzcafé The Duke) overeind houdt. Wansink organiseerde in de tachtiger jaren voor de eerste keer de Leidse Jazzweek.
Van Gestel: "Ik ben er trots op dat ik het fantastische evenement van Dick Wansink kan blijven organiseren en dat ik zo de herinnering aan een bijzondere en zeer actieve Leidse jazzliefhebber levend kan houden. Nu, jaren later, is de Leidse Blues- & Jazzweek springlevend als nooit tevoren: met méér concerten, op méér locaties én met bijzondere nieuwe activiteiten als Jazz 'N Chess, Movie 'N Jazz en Jazz 'N Lunch/Diner/Bites."

Kroegentocht

Enkele hoogtepunten: Het openingsconcert op maandag 21 januari in de Hooglandsekerk. De bekende jazz toetsenist uit Leiden, Karel Boehlee komt met Peter Tiehuis en Theo de Jong optreden en Jazz in de Kamer verzorgt een optreden van Paul van Kessel en Daniel von Piekartz. Andere aanraders zijn op dinsdag Cas Jiskoot quartet met Anna Serierse, woensdag de hele Kroegentocht, donderdag de Marxbrothes in de Uyl of Blues Affair bij Jantje van Leiden. Vrijdag spelen Licks and brains ft Benjamin Herman in grandcafe De Burcht. Het programma is te vinden op deleidsejazzweek.nl