Afbeelding

Wie wordt 'Leidenaar van het jaar'

(V)is en (V)lees Katwijk

Business Club Leiden benoemd sedert 2012 jaarlijks tijdens haar nieuwjaarsreceptie een opvallend persoon tot 'Leidenaar van het jaar'. Op wie zijn wij trots, wie hebben bijzondere prestaties geleverd het afgelopen jaar, wie wordt er in de Leidse regio bewonderd en wie verdient er een pluim en aanmoediging.

De uitverkorene zal op 7 januari tijdens de BCL-nieuwjaarsreceptie in Grand Café de Burcht rond 18.00 uur in uw aanwezigheid de bronzen buste van de 'Jonge Rembrandt' (Leidenaar 2006) mogen ontvangen, en houden.

Eerdere winnaars zoals Jochem Myjer 2012, Armin van Buuren 2013, Henry Lenferink 2014, Robert Strijk 2015 2015, Emile van Aelst (de Leidse Glibber) (2016), Gerard van den Berg (2017), Tom Holswilder en Chris de Waard (2018) zijn uitgesloten voor deze eer.

Er is in de maand november digitaal gestemd door het publiek (in de bijlage een samenvatting van de motivaties), want iedereen die zich voldoende Leidenaar voelt mocht in de maand november weer een persoon voor deze eer nomineren.

Van de 21 binnengekomen namen van de Leidenaren heeft het bestuur op basis van het aantal stemmen en de meegestuurde motivatie een shortlist met kandidaten gemaakt waarop de BCL leden in december stemmen.

Onderstaand staan de 8 kandidaten die in aanmerking komen voor de titel Leidenaar van het jaar.

  1. Reanne van Kleef (media organisator, bestuurder voetbalclub)
  2. Willem Gressie (Leids popfestival organisator)
  3. Bep Monfils (medium, media persoonlijkheid)
  4. Daaf Sloos (organisator te water en te land)
  5. Erna Kortlang (notaris, voorzitter ondernemers)
  6. Pink Meltzer (Leids dichterette)
  7. Meta Knol (museum Lakenhal directeur)
  8. Tjeerd Scheffer (Rembrandt en Marathon organisator)