Logo deleidenaar.nl
Foto:

Swingend 10 jaar O'NINE Festival

  Activiteiten

Feest ♦ Wie jarig is geeft een feestje en als je als band jarig bent, geef je met zijn allen een feestje, maar als je O'NINE bent geef je niet zomaar een feestje, maar een festival.

DOOR EMILE VAN AELST

Het festival swingde vanaf de eerste tot de laatste tonen, maar misschien kwam dat ook wel omdat de jarige zelf als openingsact stond. Ze speelden nummers waarmee ze 10 jaar geleden begonnen, met lekker lang uitgewerkte solo's. Sommige dingen zijn in 10 jaar niet veranderd. Drummer Kyle en toetsenist Bastiaan zitten achteraf en zijn ingetogen met hun muziek bezig, maar genieten uiteraard met volle teugen van de rest van de band.

De show wordt echt gemaakt door zanger Casper, basgitarist Max en slag/sologitarist Maarten. In het filmpje onderaan gedeeltes uit zowel het eerste optreden als het slotoptreden van O'NINE. Tijdens de paar minuten ombouwen moet je je toch vermaken en kan je als kind mooi even oefenen op de 'catwalk'. De tweede band was Local 6. Een band uit drie personen, maar ze swingenden voor 6. Ondanks dat het festival nog maar net begonnen was begon het al gezellig vol te lopen. Miss Noeka was een van de vele toppers van het festival. De hele middag en avond stroomde het publiek toe. Het was een verrukkelijke sfeer. 's Avonds volgde het slotoptreden van O'NINE en natuurlijk van Barry Badpak. Het terrein was nu helemaal vol en iedereen had het helemaal zijn zin, zoals de Kwikkies, die vroeger bij Kwik Events werkten en eens per jaar een reünie hebben. Als je op een en dezelfde dag het repertoire van 10 jaar geleden en nu hoort dan zijn er duidelijke verschillen. Het is allemaal ruiger, sneller en niet meer lang uitgewerkte nummers. De show is ook een stuk volwassener en professioneler geworden in de loop der jaren.

Het nummer I'm a believer van The Monkees is in Leiden omgedoopt tot Mijn golden retriever. En wie kunnen dat beter zingen dan de mannen van Barry Badpak. Dat werd uiteraard een swingend feestje op het podium. De voice kon zich weer eens lekker uitleven op zijn mondharmonica. Barry Badpak maakte er weer een half uur een lekker zooitje van met nummers als: Kamelenteen, Kratje bier en natuurlijk de Grasmaaier. Aan alles komt een eind, zo ook dit eerste O'NINE festival, de band sloot met een laatste set het festival af.