Minerva doet Leids Grachtenconcert cadeau | Deleidenaar.nl
Logo deleidenaar.nl

Minerva doet Leids Grachtenconcert cadeau

  Activiteiten
Foto: Wouter Keuris

Het Leids Grachtenconcert wordt wederom op zondag 30 juni gehouden. Een soort Leidse Night of the Proms op het water van het Rapenburg. Flo Rosenberg en Guido Marchena vertellen er meer over.

Door Gerlinde Vliegenthart

Rosenberg: "Het Leids Grachtenconcert is een cadeautje van Minerva aan de stad. De studentenvereniging bestaat 205 jaar en ik kreeg de eer om dit lustrum te mogen organiseren. We willen iets laagdrempeligs neerzetten, iets wat alle Leidenaren bij elkaar brengt. Persoonlijk vond ik het Prinsengrachtconcert in Amsterdam altijd erg leuk, dus waarom zouden we dat niet ook in Leiden doen?

Het concert wordt gegeven door studentenorkest en -koor Sempre Crescendo, onder leiding van Guido. Zij zullen niet alleen klassieke stukken spelen, er is voor ieder wat wils. En alle meewerkende artiesten hebben een Leidse link."

Een soort Leidse Night of the Proms op het water

Marchena: "Wat krijg je als je cultuur en Stad van Ontdekkingen samenbrengt in een concert? Die vraag hebben we proberen te beantwoorden bij de samenstelling van het Leids Grachtenconcert.

Het resultaat is een line-up met heel diverse Leidse artiesten, die op ons podium iets heel anders gaan doen dan je van ze gewend bent. Volkszangers Mart Hoogkamer en Wesley Klein met een 150-koppig orkest. Pianist Wibi Soerjadi – ja, die is geboren in Leiden! – speelt het moeilijkste stuk ooit geschreven. En we hebben twee hits van feestact Barry Badpak omgeschreven naar groot orkest. Ook Reinier Sijpkens is erbij. Je weet wel, die man met trompet en orgeltje op zijn kleine bootje. Cabaretier Thomas van Luyn praat de avond aan elkaar."

Het Leids Grachtenconcert vindt plaats op zondag 30 juni van 19.00 tot 22.00 uur op het Rapenburg, tussen de Nonnenbrug en de Kaiserstraat. Wie jarig is trakteert, dus de toegang is helemaal voor niets

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225575&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>