FloraCulture's Ron van der Ploeg wint Zilveren Anjer
Logo deleidenaar.nl

FloraCulture's Ron van der Ploeg wint Zilveren Anjer

In Catania, Sicilië, vindt op zaterdag 10 september de uitreiking plaats van de 42-ste Zilveren Anjer Awards (Garofano d'Argento).

In het bijzijn van vakgenoten uit de Italiaanse en internationale sierteelt zal Ron van der Ploeg, redacteur van FloraCulture International (FCI), het Engelstalig vakblad voor wereldwijde sierteelt, een award ontvangen. 

Zilveren Anjer
De Zilveren Anjer, een initiatief van de Cultural Association of Flowers of Giarre and Mount Etna, wordt jaarlijks uitgereikt aan personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt op hun eigen vakgebied. Zo zijn de in totaal tien laureaten werkzaam in o.a. geneeskunde, bedrijfsleven, openbaar bestuur, sierteelt, entertainment, kunst, cultuur en de journalistiek.
 
In deze laatste categorie is Van der Ploeg prijswinnaar. "Ik vind het een grote eer dat juist het Italiaanse sierteeltvak mij deze prijs heeft toegekend. De afgelopen 24 jaar heb ik in samenwerking met het Italiaanse ministerie van landbouw, de promotie-organisatie Piante&Fiori d'Italia en de Italiaanse vakbeurzen een groot aantal Italiaanse kwekerijen, handelsbedrijven, en groothandelsmarkten bezocht. Vanaf de Alpen tot aan Sicilië tekende ik verhalen op van ondernemers die met trots en passie de mooiste bloemen en planten telen voor thuismarkt en export. Binnen Europa mag Italië zich qua sierteeltareaal de grootste noemen en bloeien er al vele jaren samenwerkingsverbanden en vriendschappen met die andere grote speler, Nederland. Inspiratie en informatie genoeg voor een aantal Italiaanstalige edities van FCI, die de afgelopen jaren van de persen rolden."

De komende jaren hoopt Van der Ploeg zich te kunnen blijven inzetten voor de wereldwijde sierteeltsector en ziet zich daarbij gesterkt door zijn collega's binnen Royal FloraHolland, die onder het motto 'Flowering the World' internationalisering en een bloemrijker bestedingspatroon onder consumenten nastreven.