Afbeelding

Harinkjes

Algemeen

In aanloop op 3 oktober brengen we deze weken wekelijks een pagina over ons volksfeest. Om alvast in de stemming te komen!

Wandelen

Het feest der feesten is weer in aantocht. Tijd om mooie verhalen uit de tijd van het Leidens ontzet weer op te dissen. Groepswijzer.nl organiseert daarom op zondag 30 september de 3oktoberwandeling. Gidsen gaan om 13.30 uur met deelnemers op pad om een stadswandeling te maken waarin de anekdotes rondom het beleg en ontzet worden verteld. Vertrek- en aankomstpunt is café de Keyzer.

Nieuwe hit

O'nine heeft een liedje toegevoegd aan het uitdijende repertoire van 3 oktober: '3 oktober ik hou ontzettend van jou'. De populaire coverband uit Leiden is heel blij met het werkje, nu het publiek nog.... De vijfmansformatie speelt 2 oktober bij de Hooglandsekerk. Uiteraard met hun nieuwe 'hit'..

Psalmen

Zondag 30 september klinken vanaf 15.00 uur in de Waalse kerk aan de Breestraat psalmen uit, ruim gesteld, de tijd rond het Leids Ontzet. Het gaat om psalmen die door Clément Marot (1496-1544) zijn 'herdicht' en vervolgens door beroemde componisten op muziek zijn gezet.