Eveline geeft kijkje in puberbrein | Deleidenaar.nl
Logo deleidenaar.nl
Crone is hoogleraar aan de Universiteit Leiden.
Crone is hoogleraar aan de Universiteit Leiden. (Foto: )

Eveline geeft kijkje in puberbrein

Weekend van de Wetenschap komt er aan

Eveline Crone spreekt zondag 7 oktober in de Stadsgoorzaal in het kader van het Weekend van de Wetenschap, het grootste landelijke evenement op het gebied van wetenschap en technologie.

Crone is hoogleraar Neurocognitieve Ontwikkelingspsychologie en
hoofd van de afdeling Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie van het Instituut Psychologie aan de Universiteit Leiden. Daarnaast is zij auteur van diverse wetenschapsboeken gebaseerd op haar onderzoeken op het gebied van menselijke cognitie en gedrag van kinderen en adolescenten. Ze won hiervoor diverse prijzen, waaronder de Huibregtsenprijs voor wetenschap en maatschappij en de Early Career Award van de Society for Psychophysiological Research in Boston (USA).
In 2017 ontving zij de Spinozapremie, waarvan een deel besteed wordt aan het bevorderen van kennisbenutting tussen wetenschap en maatschappij.
Daarnaast is zij actief als boegbeeld van NeuroLabNL, werkplaats van hersen-, cognitie- en gedragsonderzoek van de Nationale Wetenschapsagenda.

Ode

Eveline geeft zondag tussen 15.00 en 17.00 uur enkele presentaties over het puberbrein en geeft het publiek als het ware een kijkje geeft in hun hersenen.
Eveline: "Het Weekend van de Wetenschap laat ieder jaar de wetenschap in haar volle breedte zien. Het is een ode aan de nieuwsgierigheid en geeft een kijkje achter de conclusies. Het leuke is dat de deuren van de laboratoria geopend worden. Wetenschap is natuurlijk niet iets wat maar een weekend per jaar zichtbaar is, we zien wetenschap iedere dag overal om ons heen. Maar het is
bijzonder om eens per jaar alle schijnwerpers op de wetenschap te zetten en te genieten van wat Nederland allemaal te bieden heeft."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225575&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>