Pijnlijke ervaring voor vader in De Zijl | Deleidenaar.nl
Logo deleidenaar.nl
Een zwemles hoort ook voor een vader een feestje te zijn.
Een zwemles hoort ook voor een vader een feestje te zijn. (Foto: Cor de Mooy)

Pijnlijke ervaring voor vader in De Zijl

Een vervelend incident onlangs in zwembad De Zijl waarbij aan alleenstaande vader zich niet welkom voelde met zijn zwemmende dochtertje. Moeder Toos schreef ons hierover een brief.

Onlangs ging mijn ex-man naar leszwemmen met onze dochter van acht. Zij zwemt al drie jaar met veel plezier in De Zijl en gaat op voor diploma c. Vanwege co-ouderschap begeleidt haar vader haar om de week. Na het zwemmen wacht hij haar altijd op met handdoek in zo'n klein hokje. Twee weken terug kreeg hij ineens te horen niet meer welkom te zijn, dat hij alleen zijn dochter mag begeleiden als hij zelf begeleiding heeft. Ook andere vaders kregen zoiets te horen. Hij is zelfs uitgemaakt voor viezerik. Is een alleenstaande vader hier niet meer welkom? Ik twijfel of mijn dochter haar diploma c nu nog wel doorzet hierdoor. Mijn ex man zal je in elk geval niet meer zien in dit zwembad.

Betreuren

Reactie van de gemeente: We betreuren het voorval. De manier waarop de vader aangesproken is, is absoluut niet de manier waarop wij onze bezoekers te woord willen staan. We zullen daarom opnieuw de bestaande procedures en huisregels onder de aandacht brengen.
We hebben uiteraard ook contact gehad met de vader. Het is zeker niet de bedoeling dat vaders met dochters zich niet welkom voelen in het zwembad. In het zwembad zijn grote dames- en herenkleedruimtes. In het informatieboek van de zwemlessen staat dat het de bedoeling is dat vaders met dochters gebruik maken van de herenkleedkamers en moeders met zoons van de dameskleedkamers. Bij de wisselcabines is dit niet het geval.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225575&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>