Afbeelding

Kinderboekenweek: Kom erbij!

Algemeen

BplusC viert de Kinderboekenweek met allerlei leuke activiteiten. Het thema dit jaar is vriendschap. Kom dus samen met je beste vriend of vriendin speuren in de bieb, luister naar verhalen in de bioscoop of doe mee aan de schrijfworkshop van Anne-Margreet Matsuura. Alle activiteiten zijn gratis.

Kinderboeken over vriendschap staan centraal in de Kinderboekenweek die nog loopt tot en met zondag 14 oktober. De auteur van het Kinderboekenweekgeschenk is Jozua Douglas, bekend van onder andere De gruwelijke generaal en De ongelooflijke Ravi Ravioli. Het motto bij het thema Vriendschap is Kom erbij!

Schrijfworkshop

Anne-Margreet Matsuura, schrijfster van Nikki en de Neanderthalers en Nikki en de IJstijdtuin vertelt hoe ze haar boeken schrijft en laat zien dat jij zelf óók heus verhalen kunt schrijven. Woensdag 10 oktober, 13.30-14.45 uur, bibliotheek Nieuwstraat.

Voorleesfeest

De bioscoop als XL Kamishibai (vertelkastje)! Luister naar verhalen voorgelezen door schrijfster Anne-Margreet Matsuura en door Jeroen (BplusC). Tijdens het voorlezen zie je vertelplaten van het verhaal op het grote scherm. Er zijn twee voorleesrondes, om 10.00 uur en om 11.15 uur. De ochtend is een samenwerking tussen Bioscopen Leiden en BplusC. Zaterdag 13 oktober, 10.00 - 11.15 uur, Trianon.

Samen speuren

Tot 14 oktober kun je iedere dag in de bibliotheeklocaties (ook in de Biebbus!) een speurtocht doen met je vriendje of vriendinnetje. Samen speur je naar vrienden in boeken en maak je een puzzel. Heb je je speurtocht klaar? Dan kun je een vriendschapsarmbandje maken.