Een scene uit de voorstelling. Foto: Richtje Nijhof
Een scene uit de voorstelling. Foto: Richtje Nijhof Foto: Richtje Nijhof

Toneelgroep Al Dente speelt Villa des Roses

Algemeen

Toneelgroep Al Dente is begonnen aan de reeks Villa des Roses, een bewerking van de gelijknamige debuutroman van de bekende Vlaamse schrijver Willem Elsschot.

Villa des Roses biedt een inkijk in een Parijs' pension rond 1900 en is daarnaast een verhaal over liefde en dood. In het pension zwaaien monsieur en vooral madame Brulot de scepter. Een bonte stoet gasten passeert, onder wie de ongemanierde Duitser Grünewald, de steelzieke madame Gendron, de zwaarmoedige architect Brizard en het verwende huisaapje Chico. Met de komst van het naïeve kamermeisje Louise raakt de rust in de Villa ernstig verstoord. Tussen Louise en de Duitser ontstaat een relatie die een noodlottige wending neemt.
De tien acteurs nemen vrijwel allemaal verschillende rollen voor hun rekening en duiken ook als verteller in de voorstelling op. Het is een aanpak die Al Dente zo bijzonder maakt en die in het verleden zeer goed werkte, zoals vorig jaar nog in de voorstelling Spookhazen, met groot succes gespeeld op de Begraafplaats Groenesteeg in Leiden.

Gegevens

Tekst: Villa des Roses; Auteur: Willem Elsschot; Bewerking en regie: Jos Nijhof; Spel: Liesbeth van den Berg, Rienke Cunes, Daniëlle van Dongen, Kees van Egmond, Hannah Groos, Jasper Groos, Maaike Roovers, Bart Verschoor, Lieuwe van der Weij en Bram Wildeman. Resterende speeldata: 8, 9, 10, 11 (matinee), 15, 16, 17 november; aanvang 20.15 uur; matinee 15.00 uur; locatie: Visser 't Hooft Lyceum, Kagerstraat, toegang: 14 euro.