Afbeelding

Simon Dubbelaar: Leven in teken van kersttaptoe

Algemeen

Wie tegen Simon Dubbelaar 'kerst' zegt, krijgt onmiddellijk een heel verhaal te horen over de jaarlijkse Familie Kerst Taptoe Show in Holiday Inn, die ook dit jaar weer gaat plaatsvinden. Over iets anders kan hij dan nauwelijks meer praten.

Joep Derksen

"Het wordt zaterdag 8 december weer een feestelijk festijn van de allerbeste marching bands van Nederland, samen met dansers, trommelaars en de internationaal befaamde mezzosopraan Emma Brown"', laat de 60-jarige Leidenaar weten. Hij is al maanden namens Marchingband Management, bezig met de voorbereidingen voor dit feest van het jaar.

Misverstand

"Officieel heet de Familie Kerst Taptoe Show de 'International Military X-mas Tattoo'. Maar dan denken mensen mogelijk, dat je daar tattoo's kunt laten zetten'', informeert Dubbelaar. Hij is van jongs af aan opgegroeid met de muziek en was als kind al lid van een muziekvereniging. Het organiseren van de Kerst Taptoe Show is hier in feite een logisch gevolg van. Dubbelaar wil zijn passie voor de taptoe overbrengen naar andere mensen. En daarvoor zet hij de meest geweldige shows op. ,,Ze noemen me de Andre Rieu van de blaasmuziek'', lacht Dubbelaar.
Met de komende vierde editie kan het publiek optredens verwachten van alle korpsen, vocalisten en dansers. Maar ook kan het publiek kennis maken met enkele nieuwigheden. ,,Ook het jongere publiek zal ongetwijfeld de Irish dancing en een klassieke dansuitvoering van het Zwanenmeer waarderen.''

Wereldoorlog

Deze editie van de Familie Kerst Taptoe Show staat in het teken van het einde van de eerste wereldoorlog; precies honderd jaar geleden. En net als de viering indertijd, wordt het ook op 8 december een groot feest. Waarbij je verrast wordt door de engelachtige stem van de Engelse mezzosopraan Emma Brown, die samen met de Band of Liberation een prachtige showvoorstelling geeft. Zij treedt meerdere keren op, waaronder in de finale van de voorstelling; samen met K&G.
Er zijn twee voorstellingen; de middagvoorstelling, die om 14:30 uur begint, is speciaal voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking of mensen die zorg danwel begeleiding nodig hebben. ,,Wij willen ook hen een kerstgevoel geven met zang, trommels en trompetten.'' De avondshow begint om 20:00 uur en wordt een spektakel voor mensen die houden van muziek, zang, mars, dans en show. Vanwege het grote succes in de voorgaande jaren, wordt het aantal zitplaatsen uitgebreid. Maar nog altijd geldt, dat het verstandig is om vroeg te boeken, zodat je zeker bent van een zitplaats.

Tickets

Tickets kosten 25 euro per persoon, inclusief twee consumpties. Deze zijn online te verkrijgen via: marchingbandmanagement.nl of bij de VVV. Bij de Holiday Inn kunnen mensen deze dag gratis hun auto parkeren.