Rotary Santa Run: allemaal de kerstman | Deleidenaar.nl
Logo deleidenaar.nl
De deelnemers krijgen voorafgaand een eigen kerstmanpak.
De deelnemers krijgen voorafgaand een eigen kerstmanpak. (Foto: )

Rotary Santa Run: allemaal de kerstman

Maar liefst 1.000 kerstmannen, kerstvrouwen en kerstkinderen wandelen vrijdag 21 december in het centrum van Leiden Zij nemen deel aan de Rotary Santa Run, waarbij de opbrengsten naar vier verschillende (lokale) goede doelen gaat.

Joep Derksen

Daaf Sloos is een van de mede-organisatoren en hij is samen met anderen druk bezig met de voorbereidingen. Hij licht toe, dat de Rotary Santa Run in Nederland al zo'n tien jaar bestaat en dat 58 plaatsen hier aan meedoen. "En dit jaar voor het eerst dus ook Leiden. Anders dan de naam 'Santa Run' doet denken, hoef je niet het parcours van zo'n drie kilometer te rennen", stelt Sloos lachend gerust. ,,Iedereen die meedoet krijgt voor het inschrijfgeld van 15 euro (en voor kinderen tot 1,35 meter: 10 euro) een kerstmannenpak, een startnummer en na afloop een mooie medaille. Voor jongens en meisjes zijn er speciale kinderkerstmannenpakken en kerstjurkjes. Maar als je als meisje een kinderkerstmanpak aan wilt hebben, kan dat natuurlijk ook."

Gezellig

De Rotary Santa Run wordt een enorm gezellig evenement; dat is nu al duidelijk. Mede dankzij de vrijwillige inzet van allerlei ondernemers en verenigingen. De deelnemers worden onderweg ook nog eens flink verwend met optredens, gratis drankjes, hapjes en Glühwein.

Goed doel

En terwijl je het parcours afloopt, help je tegelijkertijd de Nierstichting en de lokale goede doelen: Merel Foundation (een klein schooltje, waar jonge kinderen met autisme en een ontwikkelingsachterstand intensief worden gestimuleerd in hun ontwikkeling en worden voorbereid op hun plaats in de samenleving); zij willen de donatie gebruiken voor een mooi uitje met de kinderen en begeleiders. Ook steun je STUV (zij regelt (tijdelijke) noodopvang en begeleiding van uitgeprocedeerde asielzoekers) en Leiden Helpt (onder meer bekend van de Kleding- en speelgoedbank). ,,We hopen dat aan het eind van de Rotary Santa Run een mooi bedrag overblijft voor deze prachtige goede doelen'', zo spreekt Sloos zijn kerstwens uit.

Houden

Deelnametickets kunnen besteld worden via: leiden.rotarysantarun.nl (zonder www. in te tikken). Je eigen kerstmannenpak, dat je uiteraard ook de rest van je leven mag houden, kunnen dan op 12, 13 en 15 december opgehaald worden. De Rotary Santa Run begint op vrijdag 21 december om 18:00 uur voor het stadhuis. Het startschot wordt verzorgd door burgemeester Henri Lenferink. Maar niet nadat de deelnemers eerst lekker zijn opgewarmd door Fit4Free en DJ Flor.

Voor meer informatie en om je in te schrijven: leiden.rotarysantarun.nl (zonder www.)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225575&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>