Leids Olympisch team gepresenteerd | Deleidenaar.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225572&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deleidenaar.nl
Een deel van het team. Foto: Emile van Aelst.
Een deel van het team. Foto: Emile van Aelst. (Foto: )

Leids Olympisch team gepresenteerd

Leiden heeft een eigen Olympisch team. Maandagavond presenteerde Topsport Leiden de allereerste Leidse Olympische Ploeg voor het talrijke en enthousiaste publiek in de zaal van de Rabobank aan de Schipholweg. De selectie bestaat uit vijftien ervaren en minder ervaren Leidse sporters die zich kunnen kwalificeren voor de zomerspelen of paralympics 2020 in Tokyo.

Tijdens de Olympische Avond werden ook de website deleidseolympiers.nl en een ambassadeursploeg onthuld. Verder vertelde de Leidse tweevoudig Olympisch goudenmedaillewinnaar Kjeld Nuis over zijn Olympische avonturen.

Vanuit Topsport Leiden worden de atleten facilitair ondersteund met desgewenst een personal coach en trainingen in de gespecialiseerde sportschool SPORTJA, een sportpsycholoog en een sportdiëtiste. Ook worden de sporters on the road to Tokyo publicitair gevolgd.

Leidse Olympische Ploeg
De sporters werden voor een volle zaal geïntroduceerd met een video en op het podium geroepen. Daar kregen ze symbolisch een rood-wit jack van de nieuwe ploeg aangetrokken.

Een sporter kan in de ploeg worden opgenomen als deze aan tenminste één van de drie gestelde criteria voldoet: geboren in Leiden, woonachtig in Leiden ten tijde van uitzending of lid van een Leidse sportvereniging ten tijde van uitzending.

Momenteel kent de ploeg vijftien sporters: Kim Vermaas (tafeltennis), Laurine van Riessen (baanwielrennen) Elaine Pen (eventing), Noah Schutte en Tessa van Schagen (atletiek), Davy van den Dop (rolstoelrugby), Juliëtte Pijnacker (turnen), Rozanne Voorvelt (waterpolo), Boudewijn Röell, Ward van Zeijl, Nicole Beukers, Annika van der Meer, Stef Broenink, Karolien Florijn en Isabel van Opzeeland (allen roeien).

Gouden Kjeld
Topschaatser Kjeld Nuis was de speciale gast van de avond. Hij vertelde op het podium over zijn 12 jaar durende weg naar de Olympische spelen. Hoewel de schaatser in Emmen woont, voelt hij zich nog steeds verbonden met Leiden waar hij is geboren en jaren heeft gewoond en met Zoeterwoude waar hij is opgegroeid. Op de vraag of hij zich meer Leidenaar of Zoeterwoudenaar voelt, antwoordde hij na lang nadenken: “Leidenaar”.

Nuis is erg te spreken over het idee van een Leidse Olympische Ploeg. Over een aantal jaar hoopt hij daar ook in te worden opgenomen, als hij naar de winterspelen van 2022 toe werkt. Daar wil hij zijn titels op de 1000 en 1500 meter verdedigen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225572&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225575&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>