'Onze Robert' waarnemer in Zwijndrecht | Deleidenaar.nl
Logo deleidenaar.nl
Robert Strijk in zijn Leidse periode. Foto: Peter van Evert.
Robert Strijk in zijn Leidse periode. Foto: Peter van Evert. (Foto: )

'Onze Robert' waarnemer in Zwijndrecht

Fractievoorzitter van D66 in Leiden is vrijwel een garantie voor een glansrijke politieke carrière. Pechtold en Van Meenen zijn daarvan goede voorbeelden. Maar ook Robert Strijk klimt de ladder verder en verder op. Hij wordt per 1 februari waarnemend burgemeester van de gemeente Zwijndrecht.

Aan Dominic Schrijer is per 1 februari eervol ontslag verleend als burgemeester van Zwijndrecht. Dit in verband met diens benoeming tot voorzitter van Koninklijke BLN-Schuttevaer. Gelet op de lopende procedure voor een nieuwe kroonbenoemde burgemeester, die naar verwachting op 5 juni aantreedt, heeft de commissaris van de Koning na overleg met de fractievoorzitters besloten een waarnemer te benoemen.

Gewenst

Na een gesprek over het gewenste profiel werd Robert Strijk, gepokt en gemazeld in Leiden, voorgedragen als de gewenste kandidaat. Vervolgens hebben de fractievoorzitters met hem gesproken. De fractievoorzitters herkennen zich in de voordracht van de commissaris om Strijk als waarnemend burgemeester te benoemen. De waarneming duurt tot het moment dat de nieuwe kroonbenoemde burgemeester aantreedt.

Centrummanager

Strijk is 53 jaar, heeft ruime bestuurlijke ervaring en is lid van D66. Hij was ruim 8 jaar wethouder en eerste loco-burgemeester in de gemeente Leiden. Voorafgaand aan het wethouderschap was Strijk directeur van het landelijk bureau van D66. Tevens was hij van 2003 tot 2008 Centrummanager van Leiden waarbij hij zich richtte op het versterken van de binnenstad.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225575&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>