Emotionele lading bij concert | Deleidenaar.nl
Logo deleidenaar.nl
Foto:

Emotionele lading bij concert

Het Arnold Schönberg Kamerkoor geeft zondagmiddag 10 februari een winterconcert getiteld: 'De Spaanse Renaissance dichtbij: Verborgen schatten uit de 15e en 16e eeuw Men verwacht veel emoties bij de koorleden vanwege het vertrek van de hun inspirerende dirigent, Jonatan Alvarado.

Alvardo heeft het Leidse koor de afgelopen vijf jaar met veel passie en enthousiasme geleid, en zal zich als veelgevraagd solist gaan richten op zijn internationale muziekcarrière en op zijn eigen ensemble, Seconda Pratica, waar hij als tenor en barokgitarist deel van uitmaakt.

Spectaculair

Het concert omvat muziek die zelden of nooit ten gehore is gebracht, waaronder enkele verborgen muziekschatten uit de renaissance, die door de dirigent zijn 'ontdekt'. Aanvullend is er een kleine expositie met erfgoed uit dezelfde periode, die het koor samen met Erfgoed Leiden en Omstreken inricht.
Het belooft een spectaculair concert te worden. Het Arnold Schönberg Kamerkoor voert muziek uit de Spaanse renaissance uit, het professioneel specialisme van dirigent Jonatan Alvarado. Onder zijn leiding heeft het koor de afgelopen tijd regelmatig renaissancemuziek gezongen en heeft het inmiddels een bijzondere klank ontwikkeld.

Expositie

Leiden deelt een turbulent verleden met Spanje. Nog steeds wordt dit elk jaar op 3 oktober als het 'Leids Ontzet' herdacht. Om deze gedeelde historie van Leiden en Spanje een extra aantrekkelijke culturele invulling te geven wordt, samen met Erfgoed Leiden e.o., een kleine expositie ingericht met archeologische objecten uit de Spaanse renaissance.
Het concert heeft plaats in de Lokhorstkerk en start om 15.00 uur. Kaartjes kosten 20 euro. Met medewerking van: Emilio Aguilar, tenor; Sofia Pedro, sopraan; Nuno Atalaia, bariton en blokfluit; Rene Genis, vihuela, renaissancegitaar en luit; Matthijs vd Moolen, Victor Belmonte, Fabio De Cataldo, trombone.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225575&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>