Plan voor verticaal bos | Deleidenaar.nl
Logo deleidenaar.nl
Een verticaal bos in Milaan, straks ook in Leiden?
Een verticaal bos in Milaan, straks ook in Leiden? (Foto: )

Plan voor verticaal bos

De gemeenteraad heeft unaniem ingestemd met het voorstel van Partij voor de Dieren en GroenLinks om de ontwikkeling van het nieuwe appartementencomplex aan de Vijf Meilaan 210 flink te vergroenen.

Raadslid van Partij voor de Dieren Harbert van der Kaap: “Leiden hoopt dankzij dit voorstel binnenkort haar eerste verticale bos te openen." GroenLinks-raadslid Gebke van Gaal: "Daarmee wordt het aanzicht van dit nieuw stukje Leiden een stuk aantrekkelijker.”
De twee partijen willen meer groen en schuwen creatieve manieren niet. “Juist in een compacte stad heb je ook groen nodig. Dit perceel en het gebouw dat daar komt te staan kan daarin voorzien. Met het verdichten van onze stad, sparen we groen aan de buitenkant van Leiden, maar dat betekent niet dat we in de stad alleen maar tegen muren aan moeten gaan kijken.”

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225575&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>