Wethouder Dirkse en het Huis van Harry: voorleessessie in Het Gebouw | Deleidenaar.nl
Logo deleidenaar.nl
De foto is ietwat wazig gemaakt in verband met de privacy van de peuters.
De foto is ietwat wazig gemaakt in verband met de privacy van de peuters. (Foto: )

Wethouder Dirkse en het Huis van Harry: voorleessessie in Het Gebouw

"Komt daar de meneer?" roepen zo'n dertig peuters. En ja daar komt hij binnen, onderwijswethouder Paul Dirkse. Met een ontspannen glimlach neemt hij plaats op de voorleesstoel die speciaal voor hem klaar staat in de peuterspeelzaal van SPL in Het Gebouw.
Op vrijdag 1 februari las de wethouder het prentenboek "Het huis van Harrie" voor aan de enthousiaste peuters. Het was een mooie afsluiting van de Nationale Voorleesdagen waar alle SPL peuterspeelzalen in Leiden tien dagen lang aan mee deden.Dirkse zocht vaak de interactie met de kinderen, die al goed op de hoogte waren van de inhoud van het boek.
De wethouder kwam op deze manier poolshoogte nemen hoe het er aan toe gaat op de Leidse peuterspeelzalen. En droeg dus zélf zijn steentje bij aan de taalontwikkeling van de peuters. Eén van de fundamenten onder het onderwijs kansenbeleid.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225575&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>