Afbeelding
Foto: pr

'Ik ben een echte aanjager van het Leidse nachtleven'

vrijdag 15 maart 2019 15:27

uitgaan • Wim Schouten van organisatie Nachtlab 071 is liefhebber van de nacht in al zijn facetten. 'Laat de nacht leven', is zijn motto.

Door Petra Noordervliet

Gepassioneerd vertelt hij over zijn kindje: "Dansmuziek, de liefde voor Leiden, en de nacht", noemt hij het. Ook ziet hij zijn werk als een eerbetoon aan vijftig jaar popmuziek 'uit het westen'. De geboren en getogen Leidenaar is 16 als hij voor het eerst kennismaakt met het uitgaansleven. En vanaf dat moment is hij enorm geboeid door de muziek, discolichten en vibe die zo kenbaar zijn voor de tachtiger jaren. Vanaf 2012 maakt hij zich sterk om dansfeesten te organiseren met disco en dance uit de jaren '70, '80, '90 en 2000; met name feesten voor 30-plussers. Hij bezoekt, naast zijn normale baan, de bestaande horeca om voet aan wal te krijgen voor zijn feesten.

Sociaal belang

Ook bij de gemeente trekt hij regelmatig aan de bel om gehoor te krijgen voor zijn plannen. Daar loopt hij echter tegen een muur van regelgeving op, waardoor het voor hem niet makkelijk is om, zoals hij het noemt 'het cultureel, economisch en sociaal belang van de feesten' duidelijk te maken bij de ambtenaren. Het frustreert hem. "Maar ik geef niet op! Ik blijf het nachtleven promoten, zo goed als ik kan. Het heeft voor mij altijd iets magisch", zegt hij enthousiast. Af en toe draait Schouten zelf nog wel eens. Zijn absolute favoriet is: Relight my fire van Dan Hartman.

Zijn droom is om net als bijvoorbeeld Amsterdam en Rotterdam een actief uitgaansleven te creëren, waarbij ook pro-actief door de gemeente meegewerkt wordt. "Hoe mooi zou het niet zijn, wanneer we hier in Leiden verkiezingen zouden houden voor een nachtburgemeester? Op mijn vraag of hij zich daarvoor verkiesbaar zou stellen, luidt zijn antwoord dan ook volmondig 'ja'. In de tussentijd zit Schouten niet stil en is hij drukdoende met de organisatie van een 30plus feest in samenwerking met Club Jaune. In de panden waar vroeger uitgaansgelegenheden Odessa en Mas Y Mas zaten is nu de nieuwe Club Jaune gevestigd. Dit is de locatie waar Schouten zijn Old School Disco Party laat plaatsvinden. Ook zin om een avondje ouderwets te swingen? Kom dan op zaterdag 30 maart naar Old school disco party in Club Jaune, Hogewoerd 16-18 Leiden. Meer info op FaceBook via: Nachtlab071.