Berghuis mag nieuw bouwplan bedenken | Deleidenaar.nl
Logo deleidenaar.nl
Foto:

Berghuis mag nieuw bouwplan bedenken

benoeming ♦ Thomas Berghuis is namens het Lucas van Leydenfonds benoemd tot stadscurator van Leiden. Na een selectieprocedure van een maand heeft het bestuur van het fonds Berghuis aangesteld om een nieuw plan voor beeldende kunst in de openbare ruimte op te stellen en om de Lucas Art Award te organiseren.

Berghuis (1973) woont sinds twee jaar in Leiden en studeerde aan Universiteit Leiden Chinese Taal en Cultuur en Area Studies. Na zijn studies werkte Berghuis in verschillende landen als curator, waaronder in Australië, China, Indonesië en bij het Guggenheim Museum in New York. De afgelopen jaren heeft Berghuis als freelance curator en kunsthistoricus gewerkt met Leiden als thuisbasis.
Als stadscurator wil hij zijn affiniteit met Leiden verder ontwikkelen en heeft hij als doel de identiteit van Leiden als stad van kennis en cultuur verder naar buiten te helpen profileren. 'Ik zie ernaar uit om mijn bijdrage te leveren aan deze geweldige stad, waar mijn passies voor kunst, kennis en cultuur zo goed samen komen,' zegt Berghuis in een eerste reactie.

De sollicitatiecommissie bestaande uit o.a. Rob Zwijnenberg (professor Art and Science Interactions, Universiteit Leiden) en Nicole Roepers (Museum de Lakenhal), is blij met de keuze voor Berghuis. Ook Cultuurmakelaar Mirjam Flik is enthousiast: 'Met Thomas als stadscurator zie ik mooie kansen voor de verbinding tussen cultuur, kennis én het maatschappelijke domein, ook richting Leiden als European City of Science in 2022.' Berghuis begint zijn werkzaamheden als stadscurator vanaf 1 mei.

Nieuws over ontwikkelingen rond het werk van de stadscurator, het Lucas van Leydenfonds en de Lucas Art Award kan gevolgd worden via www.lucasvanleydenfonds.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225575&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>