Onderscheiding voor Eef van Tol | Deleidenaar.nl
Logo deleidenaar.nl
Een trotse Eef van Tol. | Foto: Emile van Aelst.
Een trotse Eef van Tol. | Foto: Emile van Aelst.

Onderscheiding voor Eef van Tol

lintje ♦ Eef van Tol – Kok kreeg vrijdag uit handen van burgemeester Henri Lenferink een koninklijke onderscheiding opgespeld. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de 3 October Vereeniging werd ze vanwege haar maatschappelijke verdiensten benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Van Tol was 25 jaar vrijwilligster bij de 3 October Vereeniging en daarvoor 15 jaar bestuurssecretaris van het comité 4 en 5 mei Leiden. Sinds 1995 zet zij zich met hart en ziel in als vrijwilligster bij de 3 October Vereeniging.

Zij begon als secretaresse van de Optocht- en Taptoecommissie. Vervolgens werd zij algemeen secretaresse van het bestuur van de 3 October Vereeniging. Als vanzelf groeide ook het werk en haar betrokkenheid bij andere commissies, zoals Evenementen, Haring en Wittebrood. Vanuit haar positie werd zij een belangrijk aanspreekpunt voor interne en externe betrokkenen. Niet voor niets werd zij al gauw mrs. 3 oktober genoemd. In 1998 werd ze lid van de Archiefcommissie van de 3 October Vereeniging en besteedde ze vele honderden uren aan het mooiste verenigingsarchief van Nederland.

Voordat ze bij de 3 October Vereeniging actief werd, was ze van 1980 tot 1995 bestuurssecretaris van het comité 4 en 5 mei Leiden. Ze was medeverantwoordelijk voor de realisatie van het monument 'Vrouwenverzet' van Truus Menger, geplaatst in de Stevenshof in 1985. Daarnaast was ze de organisator van de grote jubileumviering van de bevrijding in 1995. Bij deze viering stonden diverse activiteiten op de agenda, waaronder een scholenproject en een optocht. Ook deed ze de organisatie van een drietal Bevrijdingsconcerten in de Pieterskerk op 5 mei, in de jaren '90.

Naast haar vrijwilligersactiviteiten werkte ze van 1995 tot 2018 als secretaresse van de Raad van Toezicht van Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden (SCOL). Haar bereidheid nieuwe taken op te pakken, haar discretie ten aanzien van de vertrouwelijke informatie en haar inzet tijdens de avonduren voor extra activiteiten werden zeer gewaardeerd.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225575&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>