Algemene ledenvergadering 3 October Vereeniging drukker dan ooit | Deleidenaar.nl
Logo deleidenaar.nl
In het rijtje nieuwe Commissieleden een paar bekende gezichten waaronder presentator Menno Bentveld. | Foto: Emile van Aelst
In het rijtje nieuwe Commissieleden een paar bekende gezichten waaronder presentator Menno Bentveld. | Foto: Emile van Aelst (Foto: eva)

Algemene ledenvergadering 3 October Vereeniging drukker dan ooit

traditie ♦ Nog 146 dagen tot 3 oktober... en het leek wel drukker dan ooit, vrijdag 10 mei in het Academiegebouw.

Er moesten zelfs nog stoelen bijgezet worden in de grote zaal. Voorzitter Rik Kamps blikte terug op de viering van het afgelopen jaar en had genoten van zijn eerste jaar als voorzitter. Secretaris Jurgen van der Velden liep ook het jaar nog eens langs en kon tevreden terugblikken.

De herbenoeming van bestaande bestuursleden leverde geen problemen op en iedereen werd unaniem herkozen. Voor de commissie van in- en uitgeleide, André de Jong en Jan Karstens, was de klus om de bestuursleden te begeleiden dan ook snel geklaard. Er was ook dit jaar weer een aantal nieuwe commissieleden, waaronder Diony Breedveld als commissielid evenementen, die in de voetsporen treedt van haar vader Ruud.

Ook de 3 October Vereeniging gaat over op eco glas en gaat niet zonder slag of stoot: voor de Leidse horeca wordt het natuurlijk een gigantische onderneming, maar ook voor de 3 October Vereeniging zit hier het nodige werk aan. Ruim 5.000 hutspotmaaltijden waarbij glas, bestek en borden duurzaam moeten worden, bijvoorbeeld.

Bettina van Klaveren legde uit hoe de Vereeniging het wil gaan aanpakken en hoe er met de extra kosten wordt omgegaan. Vanuit de zaal werd door de leden geopperd het lidmaatschap van 7,50 euro iets te verhogen. Het bestuur wilde daar op dit moment nog niets van weten. Van Klaveren legde uit dat de komende maanden een hele uitleg over de nieuwe manier van inschrijven voor de grote Hutspotmaaltijd komt, die vanaf nu echt alleen maar voor leden is en niet meer voor introducees. Op de site staat hierover een toelichting.

Het eco glas bij de Hutspotmaaltijd hoef je niet te kopen of statiegeld voor te betalen. Die krijg je van de Vereeniging zodat je direct je glas voor de rest van de viering hebt.

Na de bekendmaking van de uitslag van de praalwagenwedstrijd, werd het thema van dit jaar bekend gemaakt. Vele bekende Nederlanders zijn geboren en of getogen in Leiden, vandaar dit jaar het thema Jong Geleerd.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225575&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>