De Sleutel van .... Tjeerd en Mok Scheffer | Deleidenaar.nl
Logo deleidenaar.nl
Foto:

De Sleutel van .... Tjeerd en Mok Scheffer

In deze rubriek beantwoordt een prominente Leidenaar om de week vijf vragen. Dat kan iemand zijn uit de politiek, het bedrijfsleven, of gewoon: een Leidenaar in hart en nieren. Deze week een paar vragen aan twee mensen: Tjeerd en Mok Scheffer. Dit koppel is namelijk de drijvende organisatiekracht achter de Leiden Marathon. 

Wat betekent Leiden voor je?

Tjeerd: Alles, het is mijn stad, mijn thuis. Al mijn vrienden en familie wonen hier. Ik ga hier nooit meer weg.

Mok: Ik heb 24 keer in verschillende plaatsen gewoond. Geboren in Katwijk (ja ja) en verder onder andere in Curacao, Lisse, Sassenheim en Den Helder. Mijn moeder zegt altijd: 'Waar je brood is, is je vaderland'. Ik woon nu sinds 1994 in Leiden en dit is toch wel echt mijn stad geworden. Deze stad voelt voor mij als een warm bad.

Is er een plek in Leiden waar je graag komt?

Tjeerd: Gewoon in de stad op zaterdagmiddag, maar ook bij het basketball, waterpolo, rugby, tafeltennis enzo. Want dat is schitterende topsport en dat in onze eigen stad.

Mok: Toen ik net in Leiden woonde las ik, onder andere, de verhalen over de Pilgrim Fathers. Dat de Leidenaren ze zo gastvrij opvingen en ook hielpen. Op een zondag ben ik in alle vroegte naar de Pieterswijk gegaan en daar gewoon gezeten. Ik voelde die sfeer van toen! Ik denk dat ook dit dat warme bad is.

Wat mag verdwijnen en wat zeker niet?

Tjeerd: Wat er uit Leiden moet verdwijnen, komt niet echt snel bij mij op. Al ken ik er wel een paar… Nee, zonder gekheid. Wat nooit meer mag stoppen, is de Leiden Marathon. Is zo Leids door alle Leidse vrijwilligers en toeschouwers dat die altijd moet blijven.

Mok: De Leiden Marathon mag nooit verdwijnen! Vraag maar aan onze ruim duizend vrijwilligers. Het is namelijk HUN marathon. En het blik in de binnenstad mag van mij weg. Ik zou het wel mooi vinden als de binnenstad van Leiden autoluw en het liefst autovrij wordt.

Wat mis je in Leiden?

Tjeerd: Een structurele, aansprekende Rembrandt-plek. Een bezoekerscentrum waar wij onze grootste zoon aan de wereld kunnen laten zien. Is dé schandplek van de stad. En de wereld smeekt erom.

Wat doe je op 3 october?

Tjeerd: Gewoon, Leidenaar zijn. Trots zijn dat wij die Spanjaarden hebben verdreven. Taptoe, biertje drinken, kermis met vrienden, biertje drinken.

Mok: Naar de andere helft van Leiden kijken, heerlijk kletsen over helemaal niets en bier drinken!

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225575&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>