Afbeelding

Festival Band Talent Leiden, editie 2019, in Gebr. De Nobel

Algemeen

uitgaan n Donderdagavond 30 mei (Hemelvaartsdag), 1, is in popcentrum Gebr. De Nobel van 19.00 tot 24.00 uur voor de zesde keer het Band Talent Leiden festival. Acht jonge bands bands uit de regio Leiden, met muzikanten van gemiddeld maximaal 18 jaar, presenteren zich op dit gratis toegankelijke festival in een professionele popzaal aan het publiek.

Net zoals vorig jaar vindt het festival plaats in de grote zaal van Geb. de Nobel! Deze unieke kans is 30 mei weggelegd voor de volgende bands:

- Groovies (frisse, jonge pop uit Katwijk)

- Mixed Company (instrumentale classic rock georiënteerde gitaarmuziek)

- Fierce 'n' Fire (swingende pop met overtuigende frontvrouw)

- Five Miles (lang uitgesponnen dreampop)

- Inside Electron (zelfverzekerde rockpop)

- Headfirst (heavy, van rock tot grunge)

- Paradise Way (eigen geluid; overtuigend)

- Tobacco Flavoured Kisses (vrolijke, dansbare skapop)

De bands die op het festival spelen zijn geselecteerd in twee voorrondes. Daarbij zijn de bands niet alleen beoordeeld op hun huidige prestaties en kwaliteiten, maar vooral op hun mogelijkheden om als band te groeien. Het Band Talent leiden festival is geen 'Voice Of…' maar een unieke kans om in de grote zaal van popcentrum Gebr. De Nobel te spelen voor jonge popmuzikanten. Gebr. De Nobel zorgt ook voor clipjes van de optredens op de sociale media.

De toegang tot het festival in Gebr. De Nobel (www.gebrdenobel.nl) is gratis.

Over Band Talent

De Stichting Band Talent Leiden is een initiatief van een aantal muziekliefhebbers, die een platform willen bieden aan talentvolle jonge muzikanten uit de Leidse regio. Met behulp van Band Talent Leiden leren zij zichzelf te presenteren en verder te ontwikkelen. De activiteiten van Band Talent Leiden bestaan niet alleen uit het organiseren van een jaarlijks festival. Afgelopen jaren heeft Band Talent er ook voor gezorgd dat bands konden spelen op evenementen als Leiden Culinair, Werfpop en op 3 oktober. Meer informatie over de bands die spelen op donderdag 30 mei: www.bandtalentleiden.nl