Dansvoorstellingen in de oude dekenfabriek | Deleidenaar.nl
Logo deleidenaar.nl

Dansvoorstellingen in de oude dekenfabriek

In het iconische Scheltema Leiden zie je op zondag 6 oktober verschillende dansvoorstellingen. DansBlok presenteert nieuw werk van de eigen makers, van andere jonge choreografen en een DansBlokTALENT productie met getalenteerde dansliefhebbers.

Het wordt een bijzonder programma, dicht op de huid van het publiek gedanst. Het thema vrijheid staat centraal. Vooraf en na afloop kan er worden geborreld en nagepraat.

DansBlok laat haar publiek nadenken over de betekenis van vrijheid in onze maatschappij. We leven in Nederland al heel lang in vrede en veiligheid, maar ook in ons eigen land is het politieke klimaat aan het verschuiven. Steeds meer minderheden moeten hun vrijheid van meningsuiting, vrijheid van geloof, hun recht op eigen keuzes en expressie bevechten. Dans is een directe, fysieke uitdrukking van een innerlijk verhaal. Wat betekent vrijheid voor jou? Is vrijheid een universeel begrip of ervaart iedereen dit op een andere manier?

Het programma op zondag 6 oktober wordt twee keer gedanst en begint om 14:30 en 19:30 uur. De route bestaat uit vijf unieke voorstellingen, het programma duurt ongeveer twee uur, inclusief een naborrel. Alle informatie en tickets zijn de vinden op de website: www.dansblok.com en Facebook www.facebook.com/DansBlokLeiden/.
De line-up bestaat uit Tweezaamheid van dansgezelschap Vuur&Vlam, de solo Mana Òrite van de Nieuw-Zeelandse danseres Isabelle Nelson, het duet N.O.I. van Dieuwertje Spek en de Italiaan Loris Casalino, de solo Crack van Éryn Nieuwint en tot slot de eerste DansBlokTALENT productie: FREEDOM is a state of mind.
 
DansBlokTALENT is een talent-ontwikkelingsproject voor een groep semi- professionele dansers en twee jonge professionele choreografen, opgezet door DansBlok en dansstudio Tribes. De makers creëren in samenwerking met de dansers een choreografie. Door het samenbrengen van getalenteerde amateurs en professionals, bieden we beiden de kans om hun talent te ontwikkelen en verkleinen we het gat tussen amateurs en professionals.

DansBlok is een collectief van jonge Leidse dansers die professionele dans op de kaart zet in hun geboortestad. Op bijzondere locaties in de binnenstad organiseren ze evenementen waar ze jonge makers programmeren en (nieuw) publiek in contact brengen met dans. Na uitverkochte edities in Galerie Café Leidse Lente, Old School, Oude Sterrewacht en de Red Carpet Lounge wordt nu Scheltema Leiden in de Marktsteeg omgedoopt tot danspodium. 

DansBlok wordt ondersteund door een aantal partners waaronder Gemeente Leiden, Cultuurfonds Leiden, Fonds1818, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Aba Reklame en Tribes. Het is mogelijk om Vriend van DansBlok te worden, kijk voor alle informatie hierover op de website.
 

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225575&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>