Logo deleidenaar.nl

Chris Tap brengt zijn leeuwen naar Leiden Zoo

Leiden Zoo, het kunstproject dat de dieren terug naar de Lammermarkt brengt, is weer een aanwinst rijker. Internationaal gerenommeerd kunstenaar Chris Tap werkt deze herfst aan een levensgrote leeuw op het Cultuurplein én alle Leidenaren kunnen bij hem in de leer.

Gratis workshops

In Leiden werkt Chris live aan zijn levensgrote leeuw die de grootste leeuw van Nederland moet gaan worden. Iedereen kan komen kijken naar hoe hij werkt en ook zelf aan de slag met klei onder zijn leiding. Iedereen is welkom om mee te doen. Deelname is gratis en de workshops vinden plaats op woensdag 30 oktober, zaterdag 2 november, woensdag 6 november, zaterdag 9 november, woensdag 13 november en zaterdag 16 november, allemaal van 12.00 u tot zonsondergang.

Over de kunstenaar Chris Tap is sinds 1997 beeldend kunstenaar en leerde de kneepjes van het vak van zijn vader, kunstenaar Wim Tap. Chris maakt internationaal furore met zijn levensechte diersculpturen: De imponerende, levensgrote beelden van brons of marmercomposiet getuigen van een enorm vakmanschap. Met de intense blik in hun ogen, gemaakt van halfedelstenen of glazen ogen lijken ze haast tot leven te komen. Het werk van Chris wordt overal ter wereld verkocht en verzameld. Over Leiden Zoo Kunstproject Leiden Zoo brengt beeldende kunst naar de openbare ruimte van Leiden en brengt de dierenwereld terug naar Cultuurplein Lammermarkt. Het project is een initiatief van het Lucas van Leydenfonds, in samenwerking met Vereniging Cultuurplein Lammermarkt. Eerder exposeerde Jantien Mook al met 'Ode aan het Varken' en 'The Weeping Elephant' in Leiden Zoo. Voor de komende tijd staan nog meer spannende samenwerkingen op het programma.