Afbeelding

Leiden kleurt rood-wit met 1574 kerstmannen

Algemeen

Na het grote succes van de eerste editie, mikt Rotary Santa Run Leiden op een nieuwe recordopkomst van wandelaars. Tijdens de Winter Wonder Weken kleurt op vrijdag 20 december de binnenstad weer rood-wit met een lange stoet van kerstmannen, -vrouwen en -kinderen. Alles voor het goede doel.

 "We willen een echt Leids record: 1574 Santa's" verklaart voorzitter Anita America. Zou het lukken? Feit is, dat dit vorig jaar nog onbekende evenement duizend deelnemers trok. Het tempo waarmee mensen zich inschrijven stemt optimistisch, maar er kan nog meer bij. Wandel mee met je familie, sportclub, collega's of in je eentje. Gezelligheid troef!

Goede doelen 2019

Bij de Rotary Santa Run zijn het niet alleen de deelnemende wandelaars die de gelden binnenbrengen. Ook de bijdragen van de sponsors -Rabobank is hoofdsponsor- komen ten goede aan de doelen, die de Rotary Santa Run steunt. Dit jaar zijn dat: de Nierstichting, Vrienden van de Voedselbank Leiden en de Stichting Jeugd en Welzijn Leiden.

Snoeperij en sfeer onderweg

De goodwill waarop Rotary Santa Run mag rekenen, doet zich in allerlei vormen voor. Zo zorgen sponsors in natura voor allerlei dingen die je graag hoort, ziet en proeft. Met name als je aan de vooravond van Kerstmis door een historische binnenstad wandelt: glühwein/chocolademelk, gedichten, Kerstkoren, McNuggets, bandjes, warme plakjes worst…

Het raadsel van Hoppezak

Dit jaar wordt er een andere route gewandeld, zodat er weer nieuwe dingen zijn te beleven. Een voorbijganger die op vrijdagavond bij het pand van Hoppezak staat, zal de hele stoet Santa's de voordeur zien ingaan. Maar niet één komt er weer uit… hoe kan dat? Tja Leiden, Stad van Ontdekkingen.

Kijk voor meer informatie of om je in te schrijven op leiden.rotarysantarun.nl

We zoeken nog vrijwilligers om langs de route te helpen!