Vrolijkheid in de tegenwoordige tijd | Deleidenaar.nl
Logo deleidenaar.nl
Foto: Pim Rusch

Vrolijkheid in de tegenwoordige tijd

Ondanks de covid-19 crisis blijven ondernemers positief. Op tal van fronten worden nieuwe initiatieven opgestart om binnen de beperkende maatregelen toch te kunnen blijven ondernemen. Een van deze initiatieven is 'Cake Smash Leiden', een samenwerkingsverband tussen twee Leidse ondernemers, Meggie Plat van patisserie 'Altijd een Taartje' en Pim Rusch, fotograaf. De versoepeling biedt hun de kans om hun bedrijf een vliegende start te geven.

Cakesmashing is een steeds populairder wordend fenomeen, een fotoshoot waarbij een baby of peuter zelf met de handjes mag aanvallen op een taart. De vrolijke kliederboel wordt door de fotograaf vastgelegd. Zo ontstaat er een leuke serie foto's van een kind dat helemaal geniet van zijn eigen taart.

De smashcakes worden aangeleverd door de ervaren patissier en zijn geheel in de gewenste stijl opgemaakt. Ook de fotostudio wordt aangekleed in dezelfde sfeer en kleur. In het bijzijn van de ouders mag het kindje vervolgens de taart slopen. Natuurlijk vraagt zo’n fotoshoot wel de nodige tijd, omdat een kind zich niet zomaar laat regisseren, aldus Pim Rusch. Het is belangrijk de rust te bewaren en te zorgen dat het kindje zich veilig en op z'n gemak voelt. Dat is een van de krachten van Cake Smash Leiden. Beide ondernemers hebben zelf ook kinderen en zo de nodige praktijkervaring opgedaan. 

De opening van Cake Smash Leiden vindt plaats in het weekend van 6 juni. Over voorzorgsmaatregelen met betrekking tot COVID-19 is goed nagedacht. ‘Uiteraard gaat alles volgens de gestelde veiligheids- en hygiëneregels. Zo zijn er handschoenen en handgel beschikbaar’, vertelt patissier Meggie Plat. Omdat er maar een beperkt aantal mensen naar binnen mag is er de mogelijkheid voor familieleden om van buitenaf door het raam mee te kijken. Als je geïnteresseerd bent in een shoot dan kun je via Facebook (@cakesmashleiden) of 06 195 465 33 een tijdslot inplannen. Natuurlijk is cakesmash niet alleen voor kleintjes. Iedereen, van welke leeftijd dan ook/jong en oud, die eens lekker wil kliederen met z'n eigen taart, inclusief een mooie fotoshoot, is welkom.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225575&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>