Logo deleidenaar.nl
Foto: • Jonne stapt over in de nieuwe stoel.

Rolstoel voor Jonne Moleman

De nieuwe rolstoel voor de Leidse top-atlete Jonne Moleman is op 24 juni aan haar overhandigd. Geheel volgens de Corona regels was dit een besloten gebeurtenis waarbij alleen Jonne, haar ouders, de sponsoren en haar coach aanwezig waren.

Paralympisch zwemster Jonne is voor haar trainingen erg afhankelijk van een goede, sterke en vooral lichte rolstoel. Een model van carbon heeft dus sterk de voorkeur, maar daar hangt een prijskaartje aan. Initiatiefneemster en toproeister Femke Dekker kwam dit ter ore en is meteen in actie gekomen. Samen met de sponsoren was het in no-time geregeld!

De rolstoel is “beneden inkoopsprijs” geleverd door Sunrise Medical. Bij de overhandiging was hun ambassadeur, Anton de Rooij, aanwezig die zelf ook gehandicapte topsporter is.

Bij de overhandiging benadrukten de aanwezigen de enorme spirit en doorzettingsvermogen van Jonne om ondanks haar handicap en ondanks tegenslagen steeds voor het hoogste te gaan. Volgend jaar zal ze deelnemen aan de paralympics in Tokyo en we zullen daar zeker van haar horen!

De sponsoren bestonden, naast Femke Dekker, uit Wim Rijsbergen, Gerard van den Berg, Wim de Leeuw (makelaardij), Apek Administratiekantoor (de broers Van Vliet), Henriette van Baalen, Topsport Leiden (Tjeerd Scheffer), Stichting Leiden Road Runnersfonds (Niek Hoogwout en Rob van Heijster), Reanne van Kleef (Sleutelstad) en Marcel Verburg (ZZ Leiden).