Logo deleidenaar.nl
<p>Uitbreiding van de Hogeschool.</p>

Uitbreiding van de Hogeschool.

(Foto: Hogeschool Leiden.)

Hogeschool Leiden tekent akkoord uitbreiding campus

De Hogeschool Leiden heeft op 2 maart de aannemingsovereenkomst getekend voor de uitbreiding van de campus van de hogeschool op het Bio Science Park. Door een gestage groei van het aantal studenten is deze uitbreiding hard nodig: delen van de hogeschool zitten momenteel op andere locaties in Leiden. Dankzij de nieuwbouw zit de hogeschool straks weer grotendeels op één locatie. 

Vertegenwoordigers van Hogeschool Leiden en TBI-bedrijven J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros hebben vandaag met de ondertekening van de aannemingsovereenkomst het startschot gegeven voor de nieuwbouw van de hogeschool. Het nieuwe zeslaagse gebouw zal via een atrium verbonden worden met de achterzijde van de bestaande bebouwing van de hogeschool.

Elders onderdak

‘Onze hogeschool maakt alweer ruim tien jaar een forse groei door’, zo licht Sander van den Eijnden, voorzitter van het College van Bestuur van Hogeschool Leiden, de nieuwbouwplannen toe. ’Zo heeft de hogeschool het afgelopen jaar twaalf procent meer studenten mogen inschrijven dan het jaar ervoor.’ Inmiddels telt Hogeschool Leiden 13.500 studenten en ruim 1.250 medewerkers. Door deze voortdurende groei hebben onderdelen van de hogeschool ondertussen al elders in Leiden onderdak moeten vinden. Zo zitten de studenten Informatica op dit moment in het Carrefour-gebouw. ‘Alle studenten moeten op den duur weer een plek bij ons vinden’, vervolgt Van den Eijnden. ‘En natuurlijk is het zo dat wij de lokalen zo laten inrichten dat we deze niet alleen kunnen gebruiken voor fysiek onderwijs, maar natuurlijk ook voor digitaal onderwijs.’ 

Oplevering in 2022

Samen met architectuurstudio DP6 heeft de hogeschool het project zelf uitgewerkt, tot en met het definitief ontwerp aan toe. TBI-bedrijven J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros gaan de nieuwbouw realiseren, waarbij J.P. van Eesteren de bouwactiviteiten verzorgt en Croonwolter&dros de installaties. Beide bedrijven zijn onderdeel van TBI, een samenwerkingsverband op het gebied van techniek, bouw en infrastructuur. De bouw gaat volgende maand beginnen, de oplevering moet eind 2022 plaatsvinden. Met het nieuwbouwproject is een bedrag van 28,6 miljoen euro gemoeid.