Logo deleidenaar.nl
Foto:

Bouw mee aan de stad

Help ons mee met het maken van een uniek levensgroot gezelschapsspel waarin de levensloop van Leidenaren op de kaart wordt gezet!


In het najaar van 2021 staan wij op de Leidse Lammermarkt met het levensgrote theatrale gezelschapsspel WIJ ZIJN DE STAD. Hierin zet je spelenderwijs jouw levensloop op de kaart. Hiervoor hebben we je hulp hard nodig. Want de pionnen zijn gemaakt, de kaarten zijn geschud, maar we missen nog het grote speelveld. Doe jij met ons mee?

Wat is WIJ ZIJN DE STAD?

In het levensgrote theatrale gezelschapsspel WIJ ZIJN DE STAD gaan wij op zoek naar de levensloop van de Leidenaar in de breedste zin van het woord. Van bewoners uit volkswijk De Kooi tot de (internationale) werknemers op het Bio Science Park. Van de mensen uit de flats in Slaaghwijk tot de leden van studentenvereniging Minerva. Welke kansen krijgen zij en wat zijn de hobbels op de weg? Welke levensbepalende momenten hebben hen gevormd? Wat zijn de verschillen en wat zijn de overeenkomsten?

Bestaat er zoiets als gelijke kansen? Dit ga je onderzoeken in een levensgroot gezelschapsspel dat op de Leidse Lammermarkt uitrolt. Maak kennis met verhalen die je anders nooit hoort en ga bij jezelf te rade welke kansen jij hebt gekregen. Met WIJ ZIJN DE STAD brengen wij de kansengelijkheid in de stad in kaart.

Doe mee!

Jij kunt de dobbelstenen laten rollen en meebouwen aan WIJ ZIJN DE STAD. Om dit stadsspel te realiseren hebben we jouw bijdrage hard nodig. Met jouw bijdrage ontwerpen wij een prachtig speelveld, spectaculaire pionnen en spannende speelkaarten. En belangrijker nog: met jouw bijdrage zorgen wij ervoor dat alle Leidenaren dit spel kunnen spelen. Hiervoor ontwerpen wij naast een levensgrote versie van het spel ook een eettafelversie die thuis gespeeld kan worden en die PS|theater aanbiedt aan onder andere scholen, buurtcentra en verzorgingshuizen.

Kortom: we hebben jouw bijdrage hard nodig om dit stadsspel te realiseren. Blijf niet buiten spel en mee om heel Leiden aan het spelen te krijgen.