Logo deleidenaar.nl
<p>Evelien en Wethouder Marleen Damen arriveren bij Scarabee.</p>

Evelien en Wethouder Marleen Damen arriveren bij Scarabee.

(Foto: Picasa)

Borsten en baan kwijt maar ik leef

Wethouder Marleen Damen verwelkomt ex-kankerpatiënt Evelien van der Werf bij Inloophuis Scarabee. Evelien had op dat moment ruim 600 van de 2.000 af te leggen kilometers per E-bike achter de rug. Naast Inloophuis Scarabee doet zij alle 74 andere bij het IPSO aangesloten inloophuizen in Nederland aan. Zij doet dit om zoveel mogelijk geld op te halen voor de inloophuizen en aandacht te vragen voor het goede werk van de inloophuizen voor kankerpatiënten en hun naasten.

De in Noordwijkerhout wonende voormalig stewardess bij de KLM werd zelfs twee keer getroffen door kanker. In die periode maakte zij kennis met een inloophuis, waarvan ze in het verleden gruwelde omdat ze veronderstelde dat daar alleen maar gezeurd werd over kanker. Een mening die ze na de eerste kennismaking moest veranderen: ‘Het was een warm bad. Niet alleen de kankerpatiënt vindt daar troost en ondersteuning maar ook haar/zijn naasten. Bij een Inloophuis lopen goed getrainde en elkaar goed aanvoelende mensen rond.’

Aanvankelijk ging het niet goed met Evelien. Met extreme wijzingen in haar leef- en eetpatroon probeerde ze haar lichaam verder te behoeden voor de gevaren van deze verraderlijke ziekte. Tijdens de Coronacrisis kon ze gebruik maken van de goede vertrekregeling bij de KLM. Met het schrijven van haar tweede boek ‘Dit boek brengt geluk’ kwam ze weer in de fase van zin in het leven en verdween de stress van de angst om dood te gaan. 

4Wieler

Donderdag 3 juni kwam Evelien in gezelschap van wethouder Marleen Damen, voor de gelegenheid de laatste 400 meter met de 4Wieler, aanfietsen bij Inloophuis Scarabee. Een vanwege Corona beperkt aantal vrijwilligers verwelkomden haar. Binnen legde de wethouder haar uit dat psychosociale zorg in Leiden en omgeving belangrijk gewonden wordt en dat verschillende gemeentes uit de regio de vrijwilligersorganisatie Scarabee graag ondersteunen. De ‘Scarabeeregio’ die gevormd wordt door de gemeentes Wassenaar, Katwijk, Noordwijk, Teylingen, Leiderdorp, Zoeterwoude, Voorschoten, Oegstgeest en Leiden, met in totaal zo’n 385.000 inwoners.

Evelien legde op haar beurt uit hoe zij tot deze bijzondere actie is gekomen en overhandigde aan de Coördinator Judith Surie van Inloophuis Scarabee haar laatste boek ‘Dit boek brengt geluk’. Evelien ontving op haar beurt de met alle inloophuizen afgesproken kraal voor aan haar (fiets-)ketting, in ons geval voorstellende de kever uit het logo van Scarabee.

Zij overnachtte die nacht in Leiden en vertrok de volgende morgen in alle vroegte richting Alphen a/d Rijn om daar Inloophuis Samenzijn te bezoeken. Op 5 juli hoopt zij haar tocht te volbrengen in Zwolle, daar was op 25 mei ook het startpunt.

Meer informatie over deze bijzondere actie: https://www.evelienvanderwerff.info/evelienbrengtgeluk en https://acties.kwf.nl/fundraisers/evelienwerff/huisinactie

Meer berichten