Logo deleidenaar.nl
<p>Dansvoorstelling Our House is on Fire.</p>

Dansvoorstelling Our House is on Fire.

(Foto: PR)

Uitspraak Greta Thunberg wordt dansvoorstelling

Theater Ins Blau

Our House is on Fire
18 juni 2021
Our House is on Fire
Nicole Beutler Projects
20:30 uur
Normaal €22,00 CJP/Student €15,50

Reserveringen www.theaterinsblau.nl

LEIDEN – Op 18 juni ‘schreeuwen’ we samen met ruim 120 culturele locaties door heel het land, van de daken dat we weer open mogen en dat het Mooier Dan Ooit, zal worden. Theater Ins Blau viert dit moment met de prachtige dansvoorstelling OUR HOUSE IS ON FIRE van Nicole Beutler Projects.


Greta Thunbergs wereldberoemde uitspraak “our house is on fire!” roept op tot actie en paniek. Maar voelen we paniek? Komen we in actie? De dansvoorstelling OUR HOUSE IS ON FIRE gaat over het verschil tussen begrijpen en daadwerkelijk actie ondernemen. Lukt het ons om haar te horen? 

Choreograaf Nicole Beutler zoomt in op deze ene zin: “our house is on fire”. Acht dansers zoeken naar nieuwe manieren om Greta’s urgente boodschap te begrijpen en te versterken. Via dans, muziek, tekst en krachtige beelden laten ze de woorden doordringen tot diep in ons lichaam en ons onderbewuste. De dansers zetten hun hele wezen in om ons deze éne zin te laten voelen tot in onze tenen, in de hoop dat de boodschap uiteindelijk écht tot ons doordringt.

NICOLE BEUTLER PROJECTS
De komende jaren maakt choreograaf Nicole Beutler voorstellingen rond het centrale thema Rituals of Transformation. Dat de wereld in transitie is, is voor Beutler een gegeven. Haar stukken verbeelden die transitie en wat dat doet met onze collectieve psyche. Gaan we proberen het tij te keren nu het nog kan? Wat zijn de mogelijkheden die boven komen drijven als we de onvermijdelijke veranderingen juist proberen te omarmen?

Voor deze voorstelling zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Zorg dat je het niet mist en bestel ze snel via theaterinsblau.nl