Logo deleidenaar.nl

Leidse Hofjesconcerten gaan door!

Het gaat door! Op 17, 18 en 19 september is de Leidse binnenstad weer een weekend lang gevuld met muziek op de Leidse Hofjesconcerten. Op ruim 15 locaties zullen zo’n 150 concerten plaatsvinden, waaronder een grootse openingsavond in de Hartebrugkerk. De kaartverkoop is gestart. 

‘Een bevrijding,’ aldus hoofdorganisator Michiel van Westering, die verrukt is om na twee jaar zonder live evenementen weer Hofjesconcerten in levende lijve te organiseren. Van Westering: Ik merk aan alles dat er bij de muzikanten grote behoefte bestaat om weer live te spelen. Datzelfde geldt natuurlijk voor het publiek, we kunnen niet wachten om hen weer prachtige Hofjesconcerten voor te schotelen. Juist de interactie tussen musici en publiek leidt tot mooie dingen.’

De Hofjesconcerten worden op vrijdagavond 17 september feestelijk geopend met een concert in de Hartebrugkerk. Dit eerbetoon aan Amerikaanse muziek was oorspronkelijk voor het Leidse Pilgrimjaar 2020 bedoeld maar kon wegens corona geen doorgang vinden. Nu gebeurt dat alsnog, met optredens van The Peter Beets and Henk Meutgeert New Jazz Orchestra en door The Practicum Musicae Orchestrae. Zij spelen een afwisselend programma met gedeelten uit De Notenkraker Suite van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, Rhapsody in Blue van George Gershwin en nog veel meer. Op 18 en 19 september vinden de Hofjesconcerten plaats op meer dan 15 verschillende locaties in de binnenstad. Een groot deel van het programma daarvoor is bekend en ticketverkoop voor alle dagen is gestart. Het programma is een afwisselende mix van muziekstijlen, met als hoogtepunten onder meer de New Orleans jazz van The Legends,het Stabat Mater van Pergolesi, uitgevoerd door het Luthers Bach Ensemble en het Adagietto van Mahler, uitgevoerd door het Nationaal Jeugd Strijkorkest.

Uiteraard houdt de organisatie van de Leidse Hofjesconcerten zich strikt aan alle geldende gezondheidsmaatregelen. Toegang tot het evenement wordt alleen verleend op vertoon van een volledig vaccinatiebewijs of een negatieve PCR-test van maximaal 24 uur oud. ‘Een logistieke uitdaging, maar de behoefte om ons publiek te kunnen bedienen is groter dan het extra organisatiewerk,’ aldus Van Westering. 

Het volledige programma, de kaartverkoop en alle verdere informatie zijn te vinden op www.leidsehofjesconcerten.nl