Logo deleidenaar.nl
Foto:

Jeugdtheaterfestival Kastanjerrr in de herfstvakantie staat in het teken van ‘ruimte’

Theatervoorstellingen inspireren kinderen over ruimtereizen en ruimte voor fantasie

De komende maanden is er van alles te beleven voor jonge en oudere kinderen, én hun ouders, grootouders, verzorgers, in de Leidse Schouwburg. In de herfstvakantie (woensdag 20 tot en met zondag 24 oktober) staat het jeugdtheaterfestival Kastanjerrr op het programma, geheel in het teken van het thema ‘Ruimte’. 

Astronauten, ruimtevluchten, ruimte voor fantasie en een ontdekkingsreis naar doorgaans geheime ruimtes van het theater, alles komt aan bod tijdens Kastanjerrr. Op woensdagochtend 20 oktober kunnen kinderen een theaterworkshop door het Nationaal Jeugd Musical Theater of een dansworkshop door Het Nationale Ballet volgen. Woensdagmiddag kunnen kinderen en hun familie mee op Ontdekkingstocht, achter de schermen, dwars door de Leidse Schouwburg. Op donderdag 21 en zondag 24 oktober staan er twee bijzondere jeugdvoorstellingen gepland, op vrijdag 22 oktober een klassiek celloconcert speciaal voor kinderen. 

Agenda Kastanjerrr in de Leidse Schouwburg:

woensdag 20 oktober, 10.00 – Workshop dans (8+) / Workshop Spel & Zang (8+)

woensdag 20 oktober, 13.00 – Theatrale Ontdekkingstocht

donderdag 21 oktober, 14.30 – Het laagland – Een Ruimtereis (4+)

Voor iedereen die nog weet óf juist vergeten is hoeveel durf ervoor nodig is om in slaap te vallen, in het donker te stappen en niet te weten wat er gaat komen. Met gewichtloze dromen, buitenaardse humor en live gemaakte geluidseffecten laat deze ode aan verbeeldingskracht, moed én de film 2001: A Space Odyssey niemand onberoerd.

vrijdag 22 oktober, 14.30 – Cello Octet Amsterdam – Cellokrijgers (6+)

Cellokrijgers is een 3 luik van 3 korte concerten, in regie van 3 choreografen, over stoer doen en kwetsbaar zijn, winnen en verliezen, en de kracht van muziek. Met composities van Bartók, Ligeti en Glass. Cellokrijgers is genomineerd voor de Zapp Theaterprijs 2019.

zondag 24 oktober, 14.30 – La Llave Maestra – Pareidolia (5+)

Een jas wordt een zanger, een tutu, een struisvogel, een papieren zak een monster. Of zie jij iets anders? Of zie je nog veel meer? Pareidolia is het vermogen van de geest om concrete figuren in abstracte vormen te herkennen, zoals wanneer we naar wolken, vlekken op de muur of houtnerf kijken. Pareidolia is een onvergetelijke ode aan de verbeeldende fantasie! 

Aanrader voor november! 

Het houten huis & Nordland Visual Theater – IK… eh ik (6+)

zondag 7 november, 16.00
IK... eh ik is zowel muzikaal als verrassend, grappig, overdonderend, herkenbaar, vervreemdend, ontroerend en confronterend. Over het zo nu en dan tegen jezelf aanlopen.
‘Eens in de zoveel tijd zie je een voorstelling die zo bizar goed is, dat je hem wel aan iedereen zou willen aanraden – ook al staat er 6+ achter de titel. Ik... eh ik van Het Houten Huis is zo’n meesterwerk.’ - De Volkskrant ?????

Voor meer informatie over Kastanjerrr en het bestellen van kaarten: www.leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl/kastanjerrr