Logo deleidenaar.nl
<p>Annemarie Wisse</p>

Annemarie Wisse

(Foto: PR)

Theater- en concertbezoek in Leiden: het kan wél, maar nu even alleen in het weekend

Door de huidige coronamaatregelen is een groot aantal concerten en voorstellingen die de komende weken zouden spelen verplaatst of geannuleerd. Toch staat er in de weekenden, overdag, wél een en ander op de agenda. 

Zaterdag 11 december om 14.30 uur presenteert het Ciconia Consort met Lavinia Meijer een Italiaanse kerst in de Grote Zaal van de Stadsgehoorzaal! In een afwisselend muziekprogramma voor het hele gezin zijn kaskrakers als het Intermezzo uit de Cavaleria rusticana en het kerstconcert van Corelli te horen en minder bekende werken zoals de Serenade van Wolf-Ferrari. Bijzonder is dat Lavinia Meijer niet alleen optreedt als soliste in het prachtige Lyra Angelica van William Alwyn en het Divenire van Einaudi, maar ook een paar schitterende harppartijen in het orkest zal vertolken.

Op zaterdag 19 december om 15.00 uur kunnen bezoekers bij de Leidse Schouwburg een kijkje nemen in de keuken van de toneeltekst ‘In de lift’, een van de nieuwe toneelteksten die het nieuwe theaterbolwerk PUNCH in productie neemt. Een theatrale lezing met vervolgens de mogelijkheid voor het publiek om met de acteurs en toneelschrijver Annemarie Wisse te praten over de tekst. Als kers op de taart wordt een klein fragment uit deze toneeltekst gespeeld. 

De komedie ‘In de lift’ gaat over hoe vooroordelen de mens in hun greep houden. Een succesvolle zakenvrouw en een Eritrese schoonmaker komen vast te zitten in een lift en worden gedwongen toenadering te zoeken. Deze theatrale toneellezing vindt plaats tijdens het Letterlijk Leiden Festival. 

De Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal doen er alles aan om tijdens deze gedeeltelijke lockdown veilig open te gaan. Daarom is een aantal belangrijke aanpassingen gedaan in de ontvangst bij de theaters. Met deze maatregelen denkt de Leidse Schouwburg - Stadsgehoorzaal haar uiterste best gedaan te hebben om de komen de twee weekenden cultuur toch, zij het in veel mindere frequentie, ‘gewoon’ doorgang te laten hebben, want cultuur is juist in deze barre tijden zo broodnodig!