Logo deleidenaar.nl
<p>De Dolly Dots.</p>

De Dolly Dots.

(Foto: photography RogerNeve)

Nick & Simon én Dolly Dots maken opwachting in Leiden

Oude tijden herleven tijdens concerten in mei in Stadsgehoorzaal 

In mei 2022 heeft de Stadsgehoorzaal in Leiden drie concerten op het programma staan voor liefhebbers van de grootste hits van de 60’s, 70’s en 80’s van de vorige eeuw. Van de Dolly Dots met hun 40-jarig jubileumconcert en het bekende duo Nick & Simon die op hun eigen wijze de muziek van Simon & Garfunkel eren tot een hommage aan ABBA met de tribute-show ABBA Gold.

ABBA GOLD
Woensdag 18 mei, 20.00 uur, Stadsgehoorzaal Leiden

ABBA Gold - The Concert Show! Een spectaculaire show met alle onvergetelijke songs van Agnetha, Annifrid, Benny en Bjorn samen. Aangevuld met een authentieke ‘unplugged’ uitvoering van enkele hits. De producent van deze show heeft in overleg met de ABBA-leden de arrangementen zodanig aangevuld dat de prachtige ABBA-muziek veel voller en kleurrijker klinkt dan voorheen. 

Dolly Dots Sisters on Tour 

Donderdag 19 mei, 20.15 uur, Stadsgehoorzaal Leiden

Tijdens een dit 40-jarig jubileumconcert ‘Sisters on Tour’ van de Dolly Dots kijken de voormalige tieneridolen met veel zelfspot terug op die bijzondere tijd met elkaar. Uiteraard brengen ze met veel enthousiasme hun grootste hits ten gehore, maar ze vertellen ook het verhaal achter hun succes. Hoe was het om een Dolly Dot te zijn? Wat gebeurde er achter de schermen en hoe gingen ze met de hysterie rond de Dots om? Een speciaal inkijkje in deze bijzondere tijd. 

Nick, Simon & Garfunkel 

Vrijdag 27 mei, 20.15 uur, Stadsgehoorzaal Leiden

Nick en Simon nemen muziekliefhebbers mee op reis door de onvergetelijke muzikale nalatenschap van Simon & Garfunkel. Een intiem concert waar Nick & Simon, met ondersteuning van hun band, de kenmerkende samenzang en instrumentale omlijsting van dat andere duo eren. Uiteraard staat er een aantal klassiekers maar ook minder bekende ‘juweeltjes’ van Simon & Garfunkel op het programma, maar ook liedjes van het album NSG, zoals ‘Oostenwind’, ‘Jarenlange Maanden’ en ‘Waarom’ klinken op 27 mei in de Stadsgehoorzaal. 

Voor meer informatie: https://leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl