Na twee jaar komt er weer een Gouden Pet Festival.
Na twee jaar komt er weer een Gouden Pet Festival. Foto: PR

34e Editie van Gouden Pet Festival

Algemeen

Na 2 jaar uitstel (door Covid19) is straatmuzikantenfestival De Gouden Pet dit jaar alweer aan de 34e editie toe.

Op zondag 26 juni 2022 zullen 36 groepen straatmuzikanten weer strijden om de felbegeerde Gouden Pet. Op 18 verschillende speelplekken in de sfeervolle Leidse binnenstad kan het publiek de vele muziekoptredens beluisteren en bekijken. Het genre is zoals altijd weer zeer divers.

Denk hierbij aan Americana, singer-songwriters, latin, soul, blues, rock, Nederlandstalig, bluegrass, jazz. Kortom, er is voor ieder wat wils. De grote variatie aan artiesten laat zich vanaf 13 uur horen aan een enthousiast publiek.

De Gouden Pet is een straatmuzikantenconcours dat landelijk bekend staat als één van de grotere en gezelligste straatmuzikantenfestivals van Nederland. Het festival vindt plaats in de omgeving van de Hooglandse Kerk, langs de Stille Rijn en Nieuwe Rijn en de Burcht. Het speelschema en programmaboekje worden op de dag van het festival op de website gedeeld. Overal zullen QR-codes hangen waarmee u snel het speelschema en programma op uw telefoon kunt inzien.

Dit jaar gaat de jurering iets anders dan anders, hierop worden de bezoekers (die ook kunnen stemmen) op de dag van het festival ingelicht.

De deelnemers worden door een jury beoordeeld op muzikaliteit, originaliteit van muziek en de presentatie en ook het publiek krijgt de kans te stemmen op hun favoriete acts. De bezoekers van het festival en een deskundige jury kiezen uiteindelijk de finalisten en winnaars van het festival. Op het Hooglandse Kerkplein staat het hoofdpodium als centraal punt, waar om 17.15 uur de finale plaatsvindt. Hier zullen de finalisten strijden om De Gouden Pet, bijbehorend geldbedrag én uiteraard eeuwige roem.

Eerdere Gouden Pet winnaars zijn inmiddels welbekende bands in regio, Nederland en buitenland. Wie zal dit jaar in hun voetsporen treden? U kunt hierover mee beslissen als u het festival bezoekt op 26 juni! In de finale stemt het publiek voor zijn of haar favoriet. Het publiek bepaalt dus de uiteindelijke winnaar!

Meer informatie

Op 26 juni 2022, de dag van het festival kunt u vanaf 12 uur het programmaboekje inzien op www.goudenpet.nl.