Het  team van PUNCH.
Het team van PUNCH. Foto: PR

Ongerijmd van Theaterbolwerk Punch gaat in première in thuisbasis Leiden

Algemeen

Nieuwe theaterteksten worden omarmd door team van topacteurs en regisseurs 

Topacteurs Carine Crutzen, Marisa van Eyle, Willem Voogd, Kharim Amier en Niek van der Horst spelen in de gloednieuwe theatervoorstelling Ongerijmd van de uit Leiden en Katwijk afkomstige schrijver Frank Siera.  Deze eerste productie van Theaterbolwerk PUNCH gaat op maandag 19 september 2022 in première in de Leidse Schouwburg, waarna een landelijke theatertournee volgt.

PUNCH brengt teksten van nieuwe Nederlandse toneelschrijvers naar het podium met behulp van een professioneel theaterbolwerk dat bestaat uit gerenommeerde acteurs, regisseurs, dramaturgen en toneelschrijvers die allemaal in dienst staan van nieuwe Nederlandse toneelteksten en schrijvers. De Leidse Schouwburg vormt de thuisbasis voor PUNCH waar het bolwerk vorig jaar ook werd gelanceerd. Oprichter Iris Slee is zelf ook woonachtig in Leiden.  

Ongerijmd 

De voorstelling Ongerijmd gaat over het tumultueuze leven van één van Nederlands grootste dichters: Gerrit Achterberg. Wanneer ben je niet meer verantwoordelijk voor wat je zegt, schrijft of doet? Als je als ‘sNeerlands grootste dichter je eigen gedachten niet op een rijtje hebt, wat betekenen alle loftuitingen dan nog? Wat als je eigen taal een loopje met je neemt? Als je een moord pleegt, maar ontoerekeningsvatbaar wordt verklaard? De voorstelling neemt de bezoeker mee op de grillige paden van een verward persoon, iemand die niet meer verantwoordelijk is voor wat hij zegt, schrijft of doet. 

Naar aanleiding van fragmenten van Ongerijmd, te zien bij de lancering van PUNCH (6 oktober 2021): 

“Een geestige taalpartituur rondom de biografie van Gerrit Achterberg: in een speelse tekst leidt Frank Siera de toeschouwer via terzijdes en uitweidingen dwars door een verwoede poging om structuur aan te brengen in een chaotisch bestaan.” - NRC, Sander Janssens. 

“In ‘ongerijmd’ is Frank Siera als het ware in het hoofd is gekropen van Gerrit Achterberg, een geniale dichter die met tbs achter de tralies verdwijnt na de moord op zijn hospita.” – Telegraaf, Esther Kleuver 

Kaarten voor Ongerijmd zijn te koop via de website: www.leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl