Afbeelding

Hof van Sijthoff sluit de deuren

Algemeen

Lunchroom Hof van Sijthoff, een locatie van Gemiva in de Doezastraat in Leiden, is gesloten. Het team verhuist naar De Meelfabriek en gaat daar op een andere manier verder.

De Meelfabriek is een monumentaal pand in Leiden waar met onder andere wonen, winkels, eten, kunst en cultuur nieuw leven in wordt geblazen. Een veelbelovend herbestemmingsproject. Ook voor de deelnemers van Gemiva. Het terrein biedt tal van (nieuwe) leerwerkplekken bij ondernemers in uiteenlopende disciplines.

Gemiva krijgt een mooie plek op het terrein: een grote ruimte samen met onder andere een evenementenbureau, een naaiatelier, een kapsalon, een koffiebar en chocoladelab.

Ook komt er een winkel waar onder meer handgemaakte producten van verschillende Gemiva locaties worden verkocht. Het evenementenbureau organiseert allerlei uitjes (ook met de boot)

en verhuurt onder andere fietsen en elektrische scooters. Bij het naaiatelier worden onder andere naailessen gegeven. De chocolade kunstenaar maakt de lekkerste dingen. De kappers knippen. En de deelnemers van Gemiva leren en werken mee met deze verschillende ondernemers.

Daarnaast blijft het team koken en cateren. Vier dagen per week maakt het speciale kookteam in de ruime horecakeuken bij de Ecotuin op het terrein van DZB aan de Nachtegaallaan de lekkerste dingen. Het team kookt inmiddels voor meerdere Gemiva locaties, maakt onder andere wekelijks taarten, desserts, burgers en falafelballetjes voor Beachclub C, Restaurant de Ryp, Restaurant Brave Hendrik en krijgt daarnaast ook nog ‘gewone’ bestellingen van particulieren en bedrijven.

De locaties in De Meelfabriek worden medio maart 2023 feestelijk geopend.

Gemiva
Hof van Sijthoff is onderdeel van Gemiva. Gemiva is er voor kinderen en volwassenen die door een handicap, chronische ziekte of een andere beperking, tijdelijk of langdurig, zorg of begeleiding nodig hebben.

Voor meer informatie verwijzen we graag naar www.gemiva-svg.nl