Genieten en lopen tijdens de Santa Run.
Genieten en lopen tijdens de Santa Run.

Wie loopt mee met de Rotary Santa Run

Algemeen

De organisatie van Rotary Santa Run Leiden is volop bezig met de voorbereidingen van een nieuwe editie van de leukste sponsorwandeling van Leiden op donderdag 15 december.

Om alles goed te laten verlopen en de wandeltocht met meer dan 1500 kerstmannen en kerstvrouwen een succes te laten zijn, is de organisatie op zoek naar: meewandelaars, sponsoren en vrijwilligers. Kom in actie en loop, steun en werk mee!

Wandeltocht

De Rotary Santa Run is een wandeltocht waarbij de deelnemers in een grote stoet, verkleed als kerstman of kerstvrouw of kerstkind, een wandeltocht maken voor het goede doel. In 2008 begonnen als evenement van Rotary Club Gorinchem, waarna dit voorbeeld door vele Rotary Clubs in het hele land is gevolgd. Zo is de Rotary Santa Run in 2019 in 58 verschillende steden georganiseerd met een gezamenlijke opbrengst van ongeveer € 450.000,-. Hiermee werden meer dan 100 goede doelen ondersteund. In 2020 was het helaas nauwelijks mogelijk vanwege de pandemie. Ook 2021 gaf gezien de restricties geen mogelijkheden en slechts enkele clubs, waaronder Rotaryclub Leiden, organiseerden een alternatieve invulling van het vertrouwde concept. Voor 2022 staat de Rotary Santa Run weer op vele plekken op de agenda. Zo ook in Leiden!

Verzamelen en wandelen

Mooier kan Kerstmis 2022 niet beginnen! Voor het goede doel organiseert de Rotary voor 1574 kerstmannen, -vrouwen en -kinderen die een gezellige tocht die door hartje Leiden wandelen. De tocht is ongeveer 4 km lang. Onderweg kom je allerlei sfeermakers tegen. Aan het eind krijg je een herinneringsmedaille.

Donderdag 15 december 2022: verzamelen op de Vismarkt
Alle Kerstmannen, -vrouwen en -kinderen verzamelen op donderdag 15 december 2022 vanaf 17:00 uur tussen Visfontein en Stadhuisplein.  Om 17:30 uur worden de cheques voor de goede doelen uitgereikt en begint de warming-up. Klokslag 18.00 uur is het HO-HO-GO. De gezellige wandeltocht van jou en 1574 welgemutste goede-doel-collega’s begint!

En als het nou ineens regent…
Ze regen is besteld voor woensdag14 december. Mocht deze per ongeluk een dag te laat geleverd worden, loop dan vóór de start eerst langs de Koornbrug. Daar verkoopt de organisatie doorzichtige poncho’s. Uiteraard gaat de opbrengst hiervan ook naar de goede doelen! De verkoop is tussen 17:00 – 18:00 uur. Voor € 2,- loop je er rood-wit én droog bij!

Rotary Santa Run Leiden 2022 op 15 december 

De inschrijving voor donderdag 15 december 2022 is geopend. Kijk op de site voor de tickets, met een muisklik mogelijk. Wandel met andere kerstmannen, -vrouwen en -kinderen door de binnenstad. We gaan voor de derde editie voor 1574 wandelaars, een echt Leids getal! Een onvergetelijk unieke ervaring waarmee je de goede doelen steunt.  

Jij krijgt:

  • een complete Kerstman-outfit
  • outfit bestaat uit een jas, broek, muts én baard
  • kinderen t/m 135 cm krijgen een kidspak of kerstjurk
  • een fantastische tocht met sfeerbrengers onderweg
  • een herinneringsmedaille aan het eind van de tocht
  • een goed begin van Kerstmis 2022

Jij geeft:

  • € 15,74 per deelname-ticket volwassene
  • € 13,74 per deelname-ticket kind (t/m 135 cm)

Bestel hier je ticket!

Na bestelling ontvang je per e-mail jouw tickets. Hiermee haal je de bestelde pakken en startnummers op tijdens de OPHAALDAGEN.