Afbeelding

Studenten mboRijnland kleuren Leiden oranje om aandacht voor geweld tegen vrouwen

Algemeen

Vandaag, woensdag 30 november,  tussen 12.00 en 15.00 uur kleuren studenten Social Work van mboRijnland de straten van Leiden oranje. Met milieuvriendelijke graffiti spuiten ze op diverse plekken oranje handen op de stoep en de woorden ‘Stop geweld tegen vrouwen’.

De studenten doen mee aan de (inter)nationale actie Orange the World; in veel Nederlandse, maar ook buitenlandse steden, vragen organisaties en burgers op verschillende manieren aandacht voor het geweld tegen vrouwen.

Leren in de praktijk

Astrid Prakke-Bruins, docent mboRijnland: “Onze studenten Social Work zijn maatschappelijk betrokken en zetten zich straks in hun werk in om mensen deel te laten nemen aan de maatschappij. Daarnaast is belangenbehartiging ook onderdeel van hun werk. Met deze actie voelen ze wat het betekent om actie te voeren en op te komen voor vrouwen die slachtoffer zijn van geweld. Ze leren in de praktijk.”

Oranje handen en medestander

Vrouwennetwerk Leiden vroeg mboRijnland om mee te doen aan de actie. De gemeente Leiden gaf toestemming voor het kleuren van de straten. Vorige week woensdag begonnen de voorbereidingen al voor de studenten en beschilderden ze hun eigen t-shirt met oranje handen en het woord ‘medestander’.

Vandaag rond 12 uur starten de studenten, gewapend met een spuitbus en gehuld in witte pakken en oranje pet, hun actie bij locatie mboRijnland op de Breestraat en kleuren de straten oranje. Ook op het Centraal Station, de Koornbeursbrug, de Garenmarkt en in de Haarlemmerstraat zullen de oranje handen en teksten te vinden zijn.

De actie past in het gedachtegoed van mboRijnland dat gelijkwaardigheid en inclusiviteit hoog in het vaandel heeft.

Over mboRijnland
mboRijnland is een instelling voor middelbaar beroepsonderwijs in de regio Rijnland en heeft 12 vestigingen in zeven verschillende plaatsen: Leiden, Alphen aan den Rijn, Gouda, Leidschendam-Voorburg, Woerden, Waddinxveen en Zoetermeer. Naast middelbaar beroepsonderwijs verzorgt mboRijnland ook vavo (vwo, havo en vmbo-t voor volwassenen) en maatwerkcursussen voor medewerkers van bedrijven. Er zijn 1700 mensen werkzaam bij mboRijnland en jaarlijks volgen er ruim 17.000 studenten onderwijs. mboRijnland legt met haar onderwijs de basis voor een inclusieve en duurzame samenleving, waarin iedereen meetelt, van waarde is en de kans krijgt om zijn of haar talenten te ontwikkelen. Hierbij wordt nauw samengewerkt met het bedrijfsleven, andere onderwijsinstellingen, gemeenten en maatschappelijke instellingen. Kijk op www.mborijnland.nl voor meer informatie.

Afbeelding
Afbeelding