Afbeelding
Foto:

187 inwoners krijgen sanctie voor afvaloverlast

Algemeen

Afgelopen jaar hebben in totaal 187 inwoners een sanctie gekregen, omdat zij iets deden wat niet mocht rondom afval. Het gaat hier om een combinatie van waarschuwingen, bekeuringen en verstuurde rekeningen voor opruimkosten. Voor 2023 staat het terugdringen van zogenoemde ‘bijplaatsingen’ hoog op de agenda. Dat schrijft de gemeente.

Dit betekent dat binnen de reguliere inzet van Handhaving het thema afvaloverlast voorrang krijgt en dat er extra capaciteit voor dit thema wordt gereserveerd. Andere thema’s met prioriteit zijn: aanpak van jeugdoverlast, toezicht op het water en de aanpak overlast van (wees)fietsen.  

Tips rondom afval
Nog even wat handige tips rondom afval: een afspraak maken voor het gratis laten ophalen voor grofvuil kan via www.leiden.nl/grofvuil of via tel. 14 071. U kunt ook zelf uw afval wegbrengen naar de Milieustraat, zie www.leiden.nl/milieustraat (vanaf 1 februari alleen op afspraak). En bent u het pasje van de ondergrondse container kwijt? U kunt een nieuwe aanvragen via www.leiden.nl/containerpas.  

Melding doen
Wilt u een keer een melding maken over bijvoorbeeld een bijplaatsing, zwerfvuil of andere overlast? Dat kan via de MijnGemeente app (te downloaden in de App store en de Google Play Store), via www.leiden.nl/melding of telefonisch via het Klantcontactcentrum (tel. 14 071).