Afbeelding
Foto: JP Witteman

Doorstroommakelaar voor de Leidse regio

Algemeen

Meer doorstroming op de woningmarkt: dat willen De Sleutels, MeerWonen, Ons Doel, Portaal en Rijnhart Wonen bereiken met de inzet van een doorstroommakelaar. Gisteren gaven de 5 corporaties met de gemeente Leiden het startsein hiervoor.

Het tekort aan sociale huurwoningen is niet nieuw. Corporaties zien dat veel senioren met een (te) grote woning niet verhuizen, onder andere vanwege de hogere huurkosten en het gedoe rondom een verhuizing. Hierdoor komen er weinig eengezinswoningen vrij.

Samenwerking van corporaties en gemeenten

De Sleutels, MeerWonen, Ons Doel, Portaal en Rijnhart Wonen willen met de inzet van een doorstroommakelaar verandering brengen in de stagnering van verhuizingen bij senioren. De gemeenten waarin zij werken steunen dit initiatief, de gemeente Leiden zelfs met een financiële bijdrage.

Proef voor 2 jaar

Dinsdag tekenden de samenwerkingspartners voor de officiële start van Eva Scheffers, de doorstroommakelaar. Zij gaat de komende 2 jaar huurders van de 5 corporaties helpen in hun zoektocht naar een beter passende woning. Aan het einde van deze periode evalueren de partijen of de proef succesvol is geweest.