Afbeelding
Foto: pr

Nachtafsluitingen in november op delen A44/N44

Algemeen

Rijkswaterstaat voert in diverse nachten begin november onderhoudswerkzaamheden uit aan de A44/N44:

  • Vrijdag 3 op zaterdag 4 november: A44, N208 (Noordwijkerhout) tot N206 (Leiden) 
  • Maandag 6 op dinsdag 7 november: A44/N44, N206 (Leiden) tot N448 (Den Deijl) 
  • Dinsdag 7 op woensdag 8 november: N44, N448 (Den Deijl) tot N14

Gedurende de werkzaamheden, die duren van 22.00 uur tot de volgende ochtend 06.00 uur, zijn de wegvakken in beide richtingen afgesloten. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van 10-15 minuten.

Waarom werkzaamheden

Tijdens deze nachten worden reguliere onderhoudswerkzaamheden aan de weg uitgevoerd, zoals onderhoud van groen, maaien van bermen, schoonmaken van goten en kolken, herstellen van schades aan geleiderails, repareren van verlichting en verwerken van eventuele asfaltschades.

Bij de werkzaamheden in de nacht van 7 op 8 november worden ook snoeiwerkzaamheden uitgevoerd aan diverse eiken langs de rijksweg. De eiken, 18 stuks, verkeren in slechte onderhoudsstaat en moeten worden gesnoeid om te voorkomen dat dode takken afbreken en op het fietspad en de weg vallen. Door de bomen te snoeien wil Rijkswaterstaat voorkomen dat ze afsterven en op termijn geveld moeten worden. Eén eik moet nu al geveld worden; deze is in dermate slechte staat dat hij een direct veiligheidsrisico vormt voor het wegverkeer. Bij de snoeiwerkzaamheden is een bomenexpert van Rijkswaterstaat aanwezig om de uitvoering te begeleiden.

Bijzonderheden

  • De weggebruiker wordt geïnformeerd via bebording ter plaatse, routepanelen en via vananaarbeter.nl of www.rijkswaterstaat.nl.
  • De extra reistijd bedraagt 10 tot 15 minuten.
  • Nood- & hulpdiensten kunnen op aanwijzing van aanwezige verkeersregelaars het wegvak passeren bij Prio 1-meldingen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.rijkswaterstaat.nl of www.vananaarbeter.nl. Heeft u vragen over de werkzaamheden? Twitter naar @Rijkswaterstaat of @RWS_WNZ of bel 0800 - 8002 (gratis).