Afbeelding

Walsen met het Toonkunstorkest Leiden

Algemeen

Zaterdagmiddag 9 maart om 15.00 uur geeft het Toonkunstorkest Leiden onder leiding van dirigent Jeppe Moulijn een zwierig walsenconcert. Op het programma staan een aantal mooie, bijzondere, bekendere en onbekendere walsen. En er mag gedanst worden!

Als eerste spelen de leden van het symfonieorkest de Fledermaus Ouverture van Johan Strauss. Hierna volgen van dezelfde componist nog Frühlingsstimmen, de Egyptische Mars, de Kaiserwalzer en de Donauwalzer. Verder staan nog het wat onbekendere Aus der Spanischen Reitschule van de Nederlandse componist Jan Brandts Buijs op het programma en Wiener Dreivierteltakt van Johan Wagenaar. 

Voor liefhebbers en nieuwsgierigen
De afwisseling van bekendere en onbekendere werken maken het concert interessant voor liefhebbers van Weense walsen, maar ook voor mensen die nieuwsgierig zijn naar Nederlands werk uit dit genre.

Dansers tijdens het concert
Het concert wordt feestelijk afgesloten met de welbekende Donauwalzer. Tijdens deze wals vertonen twee jonge dansers van de Russian Ballet Academy hun walskunsten. Wie hierdoor ook de neiging krijgt om wat walspassen te gaan zetten is van harte uitgenodigd om hen te vergezellen.

Locatie en kaarten
Het concert vindt dit keer plaats in de Herengrachtkerk aan de Herengracht 68 in Leiden. Kaarten zijn te koop via de website www.toonkunstorkestleiden.nl.

Over het orkest
Het Toonkunstorkest Leiden (TOL) is een symfonieorkest met ruim 60 leden en geeft drie eigen concerten per jaar. Nieuwe leden zijn welkom en kunnen contact opnemen via bestuur@toonkunstorkestleiden.nl