Afbeelding

Opening nieuwe banen tennisvereniging LTV De Merenwijk‘

Algemeen

‘Beste gravelsoort en modern drainagesysteem’

Met acht volledig nieuwe gravelbanen opent Tennisvereniging LTV De Merenwijk de poort weer. De leden kijken er naar uit, zij hebben deze winter gewacht. Het is ook goed nieuws voor geïnteresseerden. De vereniging trapt namelijk af met een open dag op 23 maart en heeft nog plaats voor nieuwe leden. 

Voorzitter Richard Binnekamp kijkt er naar uit. “We zijn trots op onze nieuwe banen en willen ze graag inspelen. Iedereen mag het komen proberen. Of je nou een doorgewinterde speler bent of gewoon nieuwsgierig bent. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Jong en oud, beginners en gevorderden.”

Gravel-plus

Na meer dan twintig jaar waren de banen aan vervanging toe. “We hebben gekozen voor de beste lava en gravel-plus, de beste gravelsoort die beschikbaar is. De baan krijgt een fijne bovenlaag wat zorgt voor een gelijkmatige stuit. Dat speelt nóg lekkerder.” Het afwateringssysteem, een belangrijk aandachtspunt voor LTV waar in de buitenlucht wordt gesport, is vervangen. “Op de vorige banen bleef het regenwater lange tijd liggen. We moesten na een bui steeds vaker wachten om de banen weer op te kunnen. De nieuwe gravelsoort is een waterbestendige soort. Onder de banen is een modern drainagesysteem aangelegd.”

Rackets trekken

De open dag biedt een gevarieerd programma. Een van de onderdelen is het traditionele ‘rackets trekken’. Bestuurslid Cora de Frey: “We doen dit vier keer per week op de vereniging. We zetten dan een grote ton met rackets klaar. Iedereen die een balletje wil slaan kan er een racket uit trekken en gaan tennissen. Op de baan vind je dan de tegenstander die bij je past.”

Sociale sport

LTV de Merenwijk is zeven dagen per week open, overdag en ‘s avonds. Vier keer per week worden er rackets getrokken. Je kunt er op alle niveaus tennissen, individueel, dubbel of in een groep, en je kunt in competitieverband spelen. Voor de jeugd is er elke vrijdagmiddag een vrije inloop. Binnekamp: “Tennis is een sociale sport. LTV is geen tennisbaan, we zijn een vereniging. We organiseren van alles en je kunt hier elke competitie dag eten.” De Frey: “Als je wilt. Niets is verplicht. Je kunt ook alleen lekker komen sporten. We zijn er voor iedereen.”

Open dag

Naast het rackets trekken is er op de open dag een markt met livemuziek. Voor de allerkleinsten worden speciale activiteiten georganiseerd. Professionele tennissers verzorgen ’s middags een demonstratie. Een speciale gast zal aan het eind van de dag de banen officieel openen. De dag wordt afgesloten met een barbecue. Voor nieuwe leden is er een speciale kortingsactie.

Tennissen. Wil jij het ook eens proberen? Dit is jouw kans! Meer informatie: www.ltvdemerenwijk.nl

LTV de Merenwijk. Merendonk 173, 2317 XW LEIDEN. Meer info: secretaris@ltvdemerenwijk.nl