Afbeelding

Gratis informatieve bijeenkomst

Algemeen

Financiële gevolgen bij overlijden

Wat zijn de financiële gevolgen bij overlijden? En hoe voorkomt u tegenvallers? Daarover organiseren Marlène Kromhout en Mario van Teijlingen een laagdrempelige, informatieve bijeenkomst. Die vindt plaats op maandag 6 mei van 19.30 tot 21.00 uur in het Afscheidhuis aan het Ambachtspad 24 in Voorschoten. De inloop met koffie is vanaf 19.00 uur. U bent van harte welkom om de bijeenkomst gratis bij te wonen, na aanmelding via de mail.

Wat kunt u verwachten?

In een korte presentatie geeft financieel adviseur Mario van Teijlingen aan welke financiële gevolgen er kunnen zijn bij overlijden. De belangrijkste thema’s zoals wonen en de hypotheek, inkomen, erven, belasting en het testament komen aan bod. Er is ruimte om vragen te stellen en na afloop kunt u napraten bij een drankje.

“In de praktijk merken wij dat mensen vaak onaangenaam verrast worden bij het overlijden van bijvoorbeeld hun partner. Tijdens deze bijeenkomst vertellen we waar men op kan letten en hoe men zich ook op financieel vlak kan voorbereiden”, aldus Mario. Uitvaartbegeleider Marlène Kromhout voegt toe: “Natuurlijk is veel afhankelijk van iemands persoonlijke situatie. Op 6 mei gaan we graag in op enkele concrete vragen van bezoekers. Wordt het te persoonlijk of complex dan maken we een aparte afspraak om verder te praten.”

Voorbeelden en tips

Stel uw hypotheek en uw woning staan op twee namen geregistreerd. Moet u dan iets doen als een van beiden overlijdt en zo ja, wat dan? Hoe zorgt u ervoor dat de erfbelasting zo laag mogelijk blijft? Is uw testament nog geldig of is uw persoonlijke situatie in de loop der jaren veranderd? Wat zijn de gevolgen als een van de partners wilsonbekwaam wordt? Dit zijn zomaar wat voorbeelden van vragen en situaties waar Mario van Teijlingen en Marlène Kromhout op ingaan tijdens de bijeenkomst van 6 mei. Van Teijlingen: “Mijn belangrijkste tip voor nu: financiële consequenties van overlijden zijn meestal goed voor te bereiden, zodat financiële tegenvallers worden voorkomen.”

Aanmelden voor de bijeenkomst kan bij: Marlène Kromhout, via mailadres marlene@dune-uitvaartbegeleiding.nl.