Afbeelding

Locatietheaterfestival Schemerstad in juni in Leiden

Algemeen

Schemerstad, het locatie theater festival op het Leidse water, maakt zich op voor een 14e editie op vrijdag 7 en zaterdag 8 juni. Het spektakel begint rond 20:00 uur wanneer een iIn een schouwspel dat de grenzen tussen realiteit en verbeelding vervaagt, zullen historische gebouwen langs de route transformeren tot duistere silhouetten.  

Naarmate de avond valt. Een avondvullende reis langs vijf verschillende locaties biedt deelnemers een scala aan theatrale ervaringen, variërend van muziek en toneel tot dans en groteske performances.

Programmeur Erik Siebel heeft opnieuw een indrukwekkend scala aan Leidse talenten weten te strikken, waardoor het evenement een eerbetoon wordt aan de rijke culturele diversiteit van de stad.

“Schemerstad is in feite een mini theater abonnement voor één avond,” aldus Siebel. “Het is een eerbetoon aan het buitengewone talent dat onze stad te bieden heeft, en een viering van de kracht van live-performancekunst.”

Reserveringen zijn essentieel voor zowel plaatsen op de rondvaartboten als voor eigen sloepen met gezelschap. Na dertien succesvolle edities is de vraag groot en worden plaatsen snel ingenomen. Voor reserveringen kunnen geïnteresseerden terecht op de website van Schemerstad 2024.

osante vloot van rondvaartboten en eigen sloepen zich verzamelt op de Apothekersdijk, klaar om een reis door de singels en grachten van Leiden te maken.