Kringloop | Deleidenaar.nl
Logo deleidenaar.nl
Foto: W.H.Zandbergen

Kringloop

  Column

Soms krijg je genen van je ouders mee waar je gemengde gevoelens bij hebt.

Voor familie vaak herkenbare trekjes. Gelukkig slaan ze ook wel eens een generatie over. De kringloop van het leven.
Mijn moeder verstond de kunst om overal iets bruikbaars in te zien. Met andere woorden, ze bewaarde alles. Als we probeerden haar 'te helpen' wat weg te gooien, had ze het natuurlijk net diezelfde week nodig.
Ik heb dat niet zo, maar bij die gedachte had ik al alert moeten zijn. Toen had ik kunnen weten dat het een generatie over kon slaan en had ik er wellicht nog wat aan kunnen doen. In mijn woonplaats kennen hebben we de Kringloopwinkel. Eerst redelijk onzichtbaar, maar nu volledig aan de weg. Een oude garage, waar eerst plannen voor een Hema waren en nu de Kringloop een feit is. Met één grote etalage waar je volop naar binnen kan kijken.
Voor mijn kind een prachtige gelegenheid om haar huis op te ruimen en overtollige zaken weg te brengen. Echter, mijn kind verstaat ook de kunst om overal iets bruikbaars in te zien. Toegegeven ze weet met haar creativiteit van iets ouds iets nieuws te maken, maar de laatste tijd komt ze steeds vaker met volle handen uit de zaak dan met lege. En het wordt nog gekker als je gevraagd wordt 'een tilletje' te geven. Sinds we op een diplomatieke manier hebben verwezen naar de familietrekjes is het even rustig.
Totdat mijn kleinzoon vanmorgen zei: 'Heeft u daar ook die mooie rode bank zien staan?'
Misschien was de Hema toch beter geweest!

Teuntje van Delft
Hoofdredacteur

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225575&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>