RasorganisatorTrudy Kwik | Deleidenaar.nl
Logo deleidenaar.nl
Foto:
De Sleutel Van

RasorganisatorTrudy Kwik

  Column

In deze rubriek beantwoordt een prominente Leidenaar om de week vijf vragen. Dat kan iemand zijn uit de politiek, het bedrijfsleven, of gewoon: een Leidenaar in hart en nieren. Deze week vijf vragen aan rasorganisator en feestvierder/ bedenker, die de liefde voor Leiden met de paplepel kreeg ingegeven; Trudy Kwik.

Wat betekent Leiden voor je?

Veel! Ik ben geboren en getogen in Leiden en word onrustig als ik er een tijdje niet ben. We hebben een heerlijke plek in Fryslan waar we al jaren veel in de zomermaanden zijn maar ik moet er niet aan denken om daar voor altijd te bivakkeren want dan ga ik Leiden missen. We hebben ook een aantal jaren in Voorschoten gewoond, in een heerlijk huis en leuke buurt maar als we iets gingen doen was dat in Leiden. Toen we na 14 jaar weer teruggingen voelde het als thuiskomen!

Is er een plek in Leiden waar je graag komt?

Ik zwerf graag door de stad….de markt, de binnenstad, de authentieke kroegen en restaurantjes. Maar helemaal blij word ik door te varen door de stad, iedere keer zie je weer andere dingen!

Wat mag uit Leiden verdwijnen en wat zeker niet?

Als stad zijn we niet altijd netjes geweest met ons nalatenschap. Wat ik bedoel is dat er zoveel oude panden, fabrieken verloren zijn gegaan terwijl er op de mooiste plekken afschuwelijke gebouwen zijn teruggezet die eigenlijk niet in het straatbeeld van onze stad passen. Gelukkig is het vorige college waakzaam geweest en zijn er mooie ontwikkelingen in de stad!

Wat mis je in Leiden?

Here we go…..een rooftopbar, unieke horeca concepten, een stadsstrand, nog meer trots zijn op de stad, een beetje lief zijn voor elkaar!

Wat doe je op 3 oktober?

Met de paplepel ingegoten……24 uur feestvieren, zowel herdenken als zwerven door de stad. Toen ik zwanger was zei mijn vader: we willen altijd oppassen maar nooit op 2 & 3 october, waarvan akte! Een aantal jaren geleden dacht ik dat ik wel een keertje kon overslaan; op vakantie naar een mooi zonnig strand. Sorry, maar dat was eens en nooit meer…..ik heb een hele slechte dag daar gehad! Sindsdien gaan we op 4 oktober weg, beter!

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225575&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>